Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών στήριξε η Σκιάθος
Τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών στήριξε η Σκιάθος

Τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών στήριξε η Σκιάθος

Μετά από του Τοπικού Τμήματος ΣΕΟ, της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, της  Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων και του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’, οργανώθηκε δράση συγκέντρωσης βοήθειας για τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Αττικής, τις μέρες Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Ιουλίου,  9:00–21:00, στην Εστία του Τ.Τ. ΣΕΟ.

 

Το δίκτυο των εθελοντών λειτούργησε σχεδόν ακαριαία, σε μια δράση μέσα από την ομάδα αλληλεγγύης που για πολλά χρόνια αναλαμβάνει πρωτοβουλίες υποστήριξης με σημείο αναφοράς την Οδηγική Εστία.

Άμεσα σχεδιάστηκε ένα πρόγραμμα δράσης, όπου αρχικά έγινε με τα κεντρικά του ΣΕΟ για σχετικά με τον αποδέκτη της βοήθειας, με την μεγαλύτερη ανάγκη, όπως και για το είδος των προϊόντων, έτσι αποφασίστηκε πως η βοήθεια θα σταλεί στο Δήμο Ν. Μάκρης, ο οποίος είχε ανάγκη από τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής και φάρμακα.

Η συνολική ποσότητα της βοήθειας ξεπέρασε τον 1.5 τόνο (1.572 κιλά)  και στάλθηκε με τα ΕΛΤΑ στο Δήμο Νέας Μάκρης.

Σύμφωνα με τη σχετική  ανακοίνωση της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, η βοήθεια θα στέλνεται δωρεάν από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στους κατοίκους της Αττικής με απλά δέματα εσωτερικού έως και τις 31 Αυγούστου 2018 και τα Ταχυδρομικά Καταστήματα που βρίσκονται στις θα λειτουργούν κανονικά.

Η συγκινητική προσέλευση για προσφορά βοήθειας των συμπολιτών μας, δεν μπορεί παρά να είναι δείκτης ευαισθησίας και πολιτισμού μιας τοπικής κοινωνίας που τη χαρακτηρίζει η αλληλεγγύη και η κατανόηση μιας και έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν από καταστροφικές πυρκαγιές.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση του #ΣΒΘΣΕ #ΣΒΘΣΕ - https://t.co/dtroQwhDbk -

  • Υποβολή Δηλώσεων Εφαρμογής για το έτος 2021 (Καν. Ε.Ε. 1257/99  «Δάσωση Γεωργικών Γαιών») - https://t.co/v5wAoL0A1Y… -

  • Η Νίκη Βόλου στηρίζει το έργο της «Φλόγας» - https://t.co/Q8sbxZk9e2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση