Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Τουριστική ανάκαμψη της Σκιάθου από τις συνέπειας της πανδημίας
Τουριστική ανάκαμψη της Σκιάθου από τις συνέπειας της πανδημίας

Τουριστική ανάκαμψη της Σκιάθου από τις συνέπειας της πανδημίας

Συνάντηση με την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, πραγματοποίησαν την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας και ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης & Διεθνών Σχέσεων, Διαμαντής Μαθηνός, με θέμα τις επικείμενες συν για την ενίσχυση του προορισμού εν όψει της τουριστικής περιόδου.

Επίκεντρο της συζήτησης ήταν η του Δήμου με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (ΠΟΤ), που στοχεύει στην τουριστική ανάκαμψη του νησιού από τις συνέπειας της πανδημίας. Ειδικότερα, το σύμφωνο ς που υπέγραψε ο Δήμος Σκιάθου με τον ΠΟΤ αφορά τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα «Covid-19 Tourism Recovery Technical Assistance Package» και συγκεκριμένα στον πυλώνα «Pilar II:Μarketing Promotion». Πρόκειται για το πρώτο πακέτο Τεχνικής Υποστήριξης που θα δοθεί από τον ΠΟΤ στην .

Όπως τόνισε η υφυπουργός «Αποτελεί μια σημαντική συν για τον Δήμο Σκιάθου αλλά και ένα παράδειγμα προς μίμηση για την παροχή ουσιαστικής τεχνικής βοήθειας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. Αυτή την επιβράβευση συνεπών και συνεχών προσπαθειών πολλών μηνών χαιρετίζουμε σήμερα και ευχόμαστε να αποδώσει τα μέγιστα για την καλύτερη αξιοποίηση του πολυδιάστατου τουριστικού προϊόντος της Σκιάθου. Η Σκιάθος σήμερα έκανε την αρχή. Εύχομαι καλή σαυτή τη συν και θέλω να συγχαρώ τον δήμαρχο Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα και τους συνεργάτες του για την επιμονή, την συνέπεια αλλά κυρίως το αποτέλεσμα αυτής της σπουδαίας προσπάθειας. Επίσης, πρόσθεσε η Υφυπουργός, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη του υπουργείου Τουρισμού για την θετική διάθεση και την προθυμία που έδειξαν για να διευκολυνθεί και να ολοκληρωθεί αυτό το απαιτητικό εγχείρημα που γίνεται πρώτη φορά μεταξύ ελληνικού Δήμου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού».

Ακόμη, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της δυναμικής προβολής του προορισμού συζητήθηκαν δράσεις παρουσίασης του προορισμού στην σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και την αεροπορική εταιρεία Transavia, ως επακόλουθο της αεροπορικής σύνδεσης της Σκιάθου με την Γαλλία για πρώτη τον Απρίλιο 2002. Δράσεις προβολής του προορισμού θα πραγματοποιηθούν και στο Βουκουρέστι σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και τον μεγαλύτερο τουριστικό οργανισμό της ς, Aerotravel Group.

Τέλος, συζητήθηκαν δράσεις και ενέργειες, που ενισχύουν την παρουσία της Σκιάθου στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, όπως η διοργάνωση της συνάντησης των Πρέσβεων που θα γίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Σκιάθο τον Μάιο 2022, μία ιδέα της Υφυπουργού, που υλοποιήθηκε με τον Σεπτέμβριο του 2021, η απόκτηση καινούριου σηματοδοτημένου δικτύου μονοπατιών, η ένταξη της Σκιάθου στο δίκτυο των bike friendly προορισμών, οι 10 Γαλάζιες Σημαίες σε παραλίες και η τοποθέτηση συστήματος seatrac για αυτόνομη πρόσβαση σε 4 παραλίες του νησιού.

Ο δήμαρχος Σκιάθου ευχαρίστησε θερμά την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, και δήλωσε ότι « Θα ήθελα να συγχαρώ την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, για την μεθοδικότητα και την αποτελεσματικότητα, και την ευχαριστήσω θερμά για την εξαιρετική συνεργασία, μέσα από την οποία είμαστε βέβαιοι πως θα καταφέρουμε να πετυχαίνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τον τόπο μας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση