Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Το πλοίο Typhoon στη Σκιάθο
Το πλοίο Typhoon στη Σκιάθο

Το πλοίο Typhoon στη Σκιάθο

Ο Σκιάθου συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία του με το Κοινοφελές Ίδρυμα Aθανασίου Κ. Λασκαρίδη με σκοπό την οργάνωση δράσης παράκτιου και υποθαλάσσιου καθαρισμού.

Συγκεκριμένα, πέρυσι το χρονικό διάστημα 31 Ιουλίου 2021 έως 6 Αυγούστου 2021 καθάρισε 39 και απομάκρυνε συνολικά 2.628 κιλά απορριμμάτων.

Το πλοίο Typhoon του Ιδρύματος κατέφθασε στη Σκιάθο την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 και έχει ήδη ξεκινήσει με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς σε δυσπρόσιτες που δεν υπάρχει επαγγελματική δραστηριότητα και θα συνεχίσει τις επόμενες μέρες με καθαρισμούς στις παραλίες του νησιού.

Επίσκεψη στους χώρους του πλοίου πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 για πρώτη φορά ο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ιάννης , ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Θεόδωρος Κλιάρης, ο γενικός γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός και η και Βορείων Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, που βρίσκονταν στη Σκιάθο για την τελετή παράδοσης του πλωτού ασθενοφόρου από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Κατά την επίσκεψή τους στο πλοίο Thyphoon συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ανακύκλωσης & Περιβάλλοντος, ιάννη Γιαννίτση και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Γιώργο Αντωνίτσα, ξεναγήθηκαν στους χώρους του πλοίου και ενημερώθηκαν για τις δράσεις του όσον αφορά την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από την συντονίστρια προγραμμάτων του Ιδρύματος, Πέγκυ Ξηροταγάρου.

Το νορβηγικής ναυπήγησης Typhoon έχει μήκος 72 μέτρα και πλάτος 16. Εκτός από τα σύγχρονα συστήματα ναυτικής πλοήγησης και τον βασικό εξοπλισμό πυρόσβεσης και καταπολέμησης πετρελαϊκής ς, το πλοίο φιλοξενεί ταχύπλοα που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό ακτών.

Παράλληλα, διαθέτει κάδους απορριμμάτων μεγάλης χωρητικότητας, κατάλληλους για τη διαλογή των ανακυκλώσιμων ειδών που συλλέγονται κατά τη διάρκεια των δράσεων.

Η ομάδα του, αποτελούμενη από στελέχη του Ιδρύματος και μόνιμο προσωπικό του σκάφους, συνεργάζεται με ακαδημαϊκά ιδρύματα για την υποστήριξη της έρευνας και την κατανόηση του προβλήματος της θαλάσσιας ς στη Μεσόγειο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση