Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » To Επιμελητήριο Μαγνησίας στο πλευρό των γυναικών του επιχειρείν που πλήττονται από τον Covid-19
To Επιμελητήριο Μαγνησίας στο πλευρό των γυναικών του επιχειρείν που πλήττονται από τον Covid-19

To Επιμελητήριο Μαγνησίας στο πλευρό των γυναικών του επιχειρείν που πλήττονται από τον Covid-19

Το Επιμελητήριο Μγνησίς σε συνεργασία με την APSON CSR διοργανώνουν ευρεία συνάντηση με τις γυναίκες του επιχειρείν στις Βόρειες Σποράδες, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στη Σκιάθο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Κέ́ντρου “Μπούρτζι”, με στόχο την εφαρμογή της εργαλειοθήκης “Womanitee Toolkit” και την ανάπτυξη της νησιώτικης οικονομίας μέσα από την ενδυνάμωση των γυναικών που επιχειρούν ή επιθυμούν να επιχειρήσουν στην περιοχή.

Εκτιμώντας πως είναι εξαιρετικά σημαντικό σήμερα, στην καρδιά του δεύτερου κύματος της πανδημικής κρίσης, οι να ενεργοποιηθούν ως μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας αξιοποιώντας τις ευκαιρίες της “επόμενης μέρας” μέσα από ένα ισχυρό networking αλλά και με σημαντικά εργαλεία επιχειρηματικότητας στη διάθεσή τους, έχει δρομολογηθεί μία σειρά εκπαιδευτικών δράσεων για την ενδυνάμωση και τον συντονισμό των γυναικών που ζουν στις Βόρειες Σποράδες.

Η επίσημη έναρξη των δράσεων θα γίνει από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου ς, Αριστοτέλη Μπασδάνη, ο οποίος δηλώνει ότι «η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην περίπτωση που αυτή εξειδικευθεί μπορεί να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη του νησιωτικού συμπλέγματος σε μία περίοδο που η κοινωνία και η οικονομία μας εν γένει δοκιμάζεται σε όλα τα επίπεδα.

ι' αυτό και το Επιμελητήριο ς, αφουγκραζόμενο την αδήριτη ανάγκη των γυναικών να δηλώσουν το παρών ακόμη σε αυτή την δύσκολη χρονικά συγκυρία ανέλαβε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχοντας ως γνώμονα την στήριξη της επιχειρηματικότητας σε όλα τα πεδία».

Το διήμερο που είναι αφιερωμένο στην γυναικεία επιχειρηματικότητα τελεί υπό την αιγίδα του και υποστηρίζεται από τον δήμο Σκιάθου, τον δήμο Σκοπέλου, τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Σκιάθου, την Ένωση των Ξενοδόχων Σκιάθου και το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Σκιάθου.

Οι δράσεις του επιχειρηματικού διημέρου πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή του Womanitee, του δικτύου υποστήριξης των γυναικών του επιχειρείν που τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συντονιστής της πρωτοβουλίας από την πλευρά των Σποράδων, μέλος των ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, Αθανάσιος Ε. Ζλατούδης, εξαίρει τη σημαντικότητα της πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας επισημαίνοντας:“ Είναι μια ευκαιρία για όλες τις γυναίκες των Βορείων Σποράδων, που είναι ήδη επιχειρηματίες είτε σκέφτονται να γίνουν, να εξοικειωθούν από ειδικούς, από γυναίκες για τις γυναίκες, με τα διαθέσιμα σύγχρονα εργαλεία επιχειρηματικότητας, που μπορούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους. ”.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης θα εφαρμοστούν προγράμματα εκπαίδευσης σε γυναίκες των τοπικών κοινωνιών, Workshops, Female Business Breakfast, Round Table αλλά και Webinars για όσες επιχειρηματίες των Βόρειων Σποράδων δεν καταφέρουν να βρεθούν στη Σκιάθο.
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη apsomiadi@apson.gr – τηλ. Επικοινωνίας: 6937080216.
* Θα τηρηθούν όλα τα προληπτικά μέτρα προστασίας που προτείνονται από την Ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η του Covid-19.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Εφαρμογή Εργαλειοθήκης Womanitee στις Β. Σποράδες»

Σάββατο 10 Οκτωβρίου
10:45 Καλωσόρισμα

11:00 – 12:00 Βrainstorming workshop
Οι γυναίκες του νησιών μοιράζονται τις ανησυχίες τους, τη δράση τους, τις επιθυμίες τους για τον τόπο τους και τα σχέδιά τους για το μέλλον, με τη συμμετοχή της Content manager Womanitee Κατερίνα Ιωακείμ


14:30 – 14:35 Βιντεοσκοπημένες συμβουλές «Νέοι δρόμοι προς την επιτυχία!!!», Άννα Κοντολέων Life Coaching –Theta
14:35 – 15:30 Webminar «Συμβουλές για την ίδρυση χώρου ς», Αλεξία Κουτρουλιά, ιδιοκτήτρια και γενική διευθύντρια PALMIE BISTRO Womanitee Board Member (ενδέχεται να μετατεθεί)
Διάλειμμα 15:35 – 18:00

Α. Παρουσίαση Womanitee, ως πρακτική για την τοπική ανάπτυξη
Β. «Προϋποθέσεις διαμόρφωσης πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των φορέων για την υποστήριξη της νησιωτικής επιχειρηματικότητας των Β. Σποράδων με έμφαση στο γυναικείο επιχειρείν»

Κυριακή 11 Οκτωβρίου


Πρωινός καφές και συζήτηση με τις γυναίκες. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν 20λεπτες συναντήσεις ατομικές με την επικεφαλής του Womanitee, την business coach, την content manager Womanitee (Φυσική παρουσία)
Κατόπιν Δήλωσης Συμμετοχής στο info@womanitee.gr

15:00 18:00 Διάλειμμα

19:30 – 20:30 Ατομική συμβουλευτική
Kατόπιν Δήλωσης Συμμετοχής στο info@womanitee.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση