Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / To Επιμελητήριο Μαγνησίας στο πλευρό των γυναικών του επιχειρείν που πλήττονται από τον Covid-19
To Επιμελητήριο Μαγνησίας στο πλευρό των γυναικών του επιχειρείν που πλήττονται από τον Covid-19

To Επιμελητήριο Μαγνησίας στο πλευρό των γυναικών του επιχειρείν που πλήττονται από τον Covid-19

Το Μαγνησίας σε συνεργασία με την APSON CSR διοργανώνουν ευρεία συνάντηση με τις του επιχειρείν στις Βόρειες Σποράδες, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στη Σκιάθο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Κέ́ντρου “Μπούρτζι”, με στόχο την εφαρμογή της εργαλειοθήκης “Womanitee Toolkit” και την ανάπτυξη της νησιώτικης οικονομίας μέσα από την ενδυνάμωση των γυναικών που επιχειρούν ή επιθυμούν να επιχειρήσουν στην περιοχή.

Εκτιμώντας πως είναι εξαιρετικά σημαντικό σήμερα, στην καρδιά του δεύτερου κύματος της πανδημικής κρίσης, οι να ενεργοποιηθούν ως μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας αξιοποιώντας τις ευκαιρίες της “επόμενης μέρας” μέσα από ένα ισχυρό networking αλλά και με σημαντικά εργαλεία επιχειρηματικότητας στη διάθεσή τους, έχει δρομολογηθεί μία σειρά εκπαιδευτικών δράσεων για την ενδυνάμωση και τον συντονισμό των γυναικών που ζουν στις Βόρειες Σποράδες.

Η επίσημη έναρξη των δράσεων θα γίνει από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλη Μπασδάνη, ο οποίος δηλώνει ότι «η γυναικεία στην περίπτωση που αυτή εξειδικευθεί μπορεί να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη του νησιωτικού συμπλέγματος σε μία περίοδο που η κοινωνία και η οικονομία μας εν γένει δοκιμάζεται σε όλα τα επίπεδα.

Γι’ αυτό και το Μαγνησίας, αφουγκραζόμενο την αδήριτη ανάγκη των γυναικών να δηλώσουν το παρών ακόμη σε αυτή την δύσκολη χρονικά συγκυρία ανέλαβε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχοντας ως γνώμονα την στήριξη της επιχειρηματικότητας σε όλα τα πεδία».

Το διήμερο που είναι αφιερωμένο στην γυναικεία τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΑΕΝ και υποστηρίζεται από τον δήμο Σκιάθου, τον δήμο Σκοπέλου, τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Σκιάθου, την Ένωση των Ξενοδόχων Σκιάθου και το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Σκιάθου.

Οι δράσεις του επιχειρηματικού διημέρου πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή του Womanitee, του δικτύου υποστήριξης των γυναικών του επιχειρείν που τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης θα εφαρμοστεί το Womanitee Toolkit, δέσμη εργαλείων προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε επιχειρηματία σήμερα και θα ενισχυθεί σημαντικά το networking του γυναικείου επιχειρείν στην ευρύτερη περιοχή. «Στόχος μας είναι οι γυναίκες της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου να χτίσουν γέφυρες επιχειρηματικότητας και το Womanitee ToolKit να γίνει ο πιο πιστός τους συνεργάτης», δηλώνει η ιδρύτρια & πρόεδρος της APSON CSR και επικεφαλής του Womanitee, δρ Αναστασία Ψωμιάδη.

Συντονιστής της πρωτοβουλίας από την πλευρά των Σποράδων, μέλος των ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, Αθανάσιος Ε. Ζλατούδης, εξαίρει τη σημαντικότητα της πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας επισημαίνοντας:“ Είναι μια ευκαιρία για όλες τις γυναίκες των Βορείων Σποράδων, που είναι ήδη είτε σκέφτονται να γίνουν, να εξοικειωθούν από ειδικούς, από γυναίκες για τις γυναίκες, με τα διαθέσιμα σύγχρονα εργαλεία επιχειρηματικότητας, που μπορούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους. ”.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης θα εφαρμοστούν προγράμματα εκπαίδευσης σε γυναίκες των τοπικών κοινωνιών, Workshops, Female Business Breakfast, Round Table αλλά και Webinars για όσες επιχειρηματίες των Βόρειων Σποράδων δεν καταφέρουν να βρεθούν στη Σκιάθο.
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη apsomiadi@apson.gr – τηλ. Επικοινωνίας: 6937080216.
* Θα τηρηθούν όλα τα προληπτικά μέτρα προστασίας που προτείνονται από την Ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία του -19.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Εφαρμογή Εργαλειοθήκης Womanitee στις Β. Σποράδες»
10 & 11 Οκτωβρίου Σκιάθος

Σάββατο 10 Οκτωβρίου
10:45 Καλωσόρισμα
Αριστοτέλη Μπασδάνη πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας & δρ. Αναστασία Ψωμιάδη, ιδρύτρια και πρόεδρος APSON
11:00 – 12:00 Βrainstorming workshop
Οι γυναίκες του νησιών μοιράζονται τις ανησυχίες τους, τη δράση τους, τις επιθυμίες τους για τον τόπο τους και τα σχέδιά τους για το , με τη συμμετοχή της Content manager Womanitee Κατερίνα Ιωακείμ
12:00 – 13:00 Webminar «Ο γυναικείος τρόπος για επιτυχημένες διαπραγματεύσεις – τεχνικές και δεξιότητες», Βίκυ Αθανάσσoγλου – Δικηγόρος Αθηνών & Dusseldorf Γερμανίας με εξειδίκευση στο International Business Law. Πιστοποιημένη διαμεσολαβήτρια διαιτητής ΕΒΕΑ. Womanitee Board Member
13:00– 14:30 Workshop «Time Mamagement», Βίκυ Πυλαρινού, CFO & Business Coach
14:30 – 14:35 Βιντεοσκοπημένες συμβουλές «Νέοι δρόμοι προς την επιτυχία!!!», Άννα Κοντολέων Life Coaching –Theta
14:35 – 15:30 Webminar «Συμβουλές για την ίδρυση χώρου εστίασης», Αλεξία Κουτρουλιά, ιδιοκτήτρια και γενική διευθύντρια PALMIE BISTRO Womanitee Board Member (ενδέχεται να μετατεθεί)
Διάλειμμα 15:35 – 18:00
18:00 – 19:30 Στρογγυλή τράπεζα με φυσική και ψηφιακή συμμετοχή των ΟΤΑ ’ Βαθμού, των Επαγγελματικών σωματείων και φορέων Β. Σποράδων, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, του ΕΟΑΕΝ & μελών του Womanitee Advisory Board.
. Παρουσίαση Womanitee, ως για την τοπική ανάπτυξη
Β. «Προϋποθέσεις διαμόρφωσης πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των φορέων για την υποστήριξη της νησιωτικής επιχειρηματικότητας των Β. Σποράδων με έμφαση στο γυναικείο επιχειρείν»
Συντονιστής: Αθανάσιος Ζλατούδης, μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Μαγνησίας & ΕΟΑΕΝ

Κυριακή 11 Οκτωβρίου

11:00- 15:00 Female Business Coffee & Aτομική Συμβουλευτική
Πρωινός καφές και συζήτηση με τις γυναίκες. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν 20λεπτες συναντήσεις ατομικές με την επικεφαλής του Womanitee, την business coach, την content manager Womanitee (Φυσική παρουσία)
Κατόπιν Δήλωσης Συμμετοχής στο info@womanitee.gr

15:00 18:00 Διάλειμμα

18:00 – 19:30 Workshop Διαχείρισης άγχους! «Αναγνώριση & Αντιμετώπιση πιεστικών καταστάσεων», Βίκυ Πυλαρινού, CFO & Business Coach

19:30 – 20:30 Ατομική συμβουλευτική
Kατόπιν Δήλωσης Συμμετοχής στο info@womanitee.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Γήϊνο Πεπρωμένο μας… - https://t.co/Mow1zP4Gs5 -

  • Κ.Παπανάτσιου : «Οι πολιτικές της Κυβέρνησης οξύνουν τις αντιθέσεις και αυξάνουν τις ανισότητες, σε αυτό το σχέδιο… - https://t.co/5824Hmosoi -

  • Στήριξη ύψους 385 εκατ. ευρώ προς ιδιοκτήτες ακινήτων μέχρι τώρα για τα μειωμένα μισθώματα - https://t.co/yk795l4ehy -

"Αλιεύοντας" την είδηση