Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » «Της κοκκώνας το σπίτι » ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ
«Της κοκκώνας το σπίτι » ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ

«Της κοκκώνας το σπίτι » ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΤΖΕΛΟΣ: «ΣΚΙΑΘΙΟΙ ΗΧΟΙ»

 

Ο Δήμος Σκιάθου, συνεχίζοντς τον κύκλο των πολιτιστικών δράσεων υπό τον γενικό τίτλο: «Η Σκιάθος των ποιητών» διοργνώνει το Σάββατο 21/12/2019 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου & Λυκείου Σκιάθου, με τον συνθέτη Αντώνη Μιτζέλο, τιμώντας συγχρόνως και το του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Την θα προλογίσει ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας .

Υμνώντας παράλληλα με λόγο και με ήχο , και Αλέξανδρος , την μεγάλη τους αγαπημένη ,την κοινή τους πατρίδα ,οδηγούνται μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Σκιάθου προς μια συνεύρεση των έργων τους μέσα από την οποία θα προκύψουν νέοι «Σκιάθιοι ήχοι».

Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα στην μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, την βραδιά του Χειμερινού ηλιοστάσιου , η μουσική του Αντώνη Μιτζέλου θα συναντήσει για πρώτη φορά επί σκηνής τον λόγο του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη .

Πρόκειται για μια συναυλία όπου στο πρώτο μέρος της θα ακουστεί επιλεγμένη οργανική μουσική του συνθέτη από το διπλό με τον τίτλο ‘'ΣΚΙΑΘΟΣ'' που είναι αφιερωμένο στον τόπο καταγωγής του και από το ηχογραφημένο στην Νέα Υόρκη άλμπουμ ‘'Beyond the light'' που έχει παγκόσμια κυκλοφορία και επιτυχία. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας και κάτω από το φως των κεριών θα γίνει ανάγνωση , σε αυθεντική γλώσσα ,του υπέροχου Χριστουγεννιάτικου διηγήματος του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη «Της κοκκώνας το » από την γνωστή ηθοποιό του θεάτρου, του σινεµά και της ς ,αποφοίτου της ∆ραµατικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου Ασπασίας Τζιτζικάκη .

«Το κύμα υποκώφως εφλοίσβιζεν εις τα κράσπεδα του κρημνού, και ακούραστος βορράς φυσών από προχθές, μαλακώσας την εσπέραν ταύτην, εξήπλωνε τες αποθαλασσιές του έως τον μεσημβρινόν τούτον μικρόν λιμένα, ο παγκρατής χιονόμαλλος βασιλεύς του χειμώνος». Η δραματοποιημένη ανάγνωση του Παπαδιαμαντικού αριστουργήματος ,θα ντυθεί με νέα πρωτοπαρουσιαζόμενη μουσική του Αντώνη Μιτζέλου που συνέθεσε ειδικά για αυτήν την εορταστική συναυλία

. Συμμετέχει η καθηγήτρια της Σχολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και φημισμένη δεξιοτέχνης του σαντουριού Στέλλα Βαλάση.

Στο βιολί θα είναι ο Γιάννης Παπαδήμος και στα κρουστά ο Βαγγέλης Παπαχριστόπουλος.

Ηχογραφημένη αναμετάδοση της συναυλίας θα γίνει από το ραδιόφωνο του Δεύτερου προγράμματος της ΕΡΤ .

Ηχοληψία ο Αντώνης Κισσουράς.    

"Αλιεύοντας" την είδηση