Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Τιμήθηκε η 78η επέτειος μνήμης της πυρπόλησης της Σκιάθου
Τιμήθηκε η 78η επέτειος μνήμης της πυρπόλησης της Σκιάθου

Τιμήθηκε η 78η επέτειος μνήμης της πυρπόλησης της Σκιάθου

Ο Σκιάθου τίμησε την 78η επέτειο μνήμης της πυρπόλησης της Σκιάθου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και της θαυμαστής διάσωσης του νησιού στις 23 Αυγούστου 1944.

Τη Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 στις 10:00 π.μ τελέστηκε δοξολογία στον   Μητροπολιτικό ναό Τριών Ιεραρχών εις τιμήν της Παναγίας Εικονίστριας, πολιούχου της Σκιάθου, και ακολούθησε εξιστόρηση των γεγονότων της 23ης Αυγούστου του 1944 από τον πρωτοσβύτερο Γεώργιο Σταματά, ο οποίος ιδιαίτερα συγκινημένος αναφέρθηκε στο τραγικό γεγονός της πυρπόλησης και στο της Παναγίας, που έσωσε το νησί.

Στις 11:00 τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και κατάθεση στεφάνων από την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, την πρέσβη της Αυστρίας στην , Hermine Poppeller, τον δήμαρχο Σκιάθου, Θεόδωρο Τζούμα, τον αναπληρωτή διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου, αστυνόμο Ά, Άγγελο Πολυχρόνου, τον λιμενάρχη Σκιάθου, αντιπλοίαρχο, Νικόλαο Κατσάμπα, τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου, Σωτήρη Κωλέττη, τον διοικητή της ς Υπηρεσίας Αερολιμένα Σκιάθου, Γεώργιο Λιακόπουλο και τον εκπρόσωπο συγγενών των θυμάτων, Ιωάννη Θεοδοσίου Παρίσση.

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Δήμου και της ς με την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα για την ανάπτυξη κοινών δράσεων στον τομέα του τουρισμού ακολούθησε συνάντηση της Πρέσβεως, Hermine Poppeller, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, Δωροθέας Κολυνδρίνη, του δημάρχου και της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Ματούλας Παπαδούλια. Στη συνάντηση παρευρέθη και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέξανδρος Ευσταθίου.

Η ανάπτυξη συνεργειών με χώρες του εξωτερικού είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προβολή του προορισμού και ενισχύει τη θέση του τον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Με αφορμή την Επέτειο της Πυρπόλησης της Σκιάθου ο  με την συμμετοχή του Ομίλου Ελληνικών Τεχνών, διοργάνωσε στο ανοιχτό θέατρο Μπούρτζι τη Θεατρική Παράσταση με τίτλο «Η Πεποικιλμένη», μια πρωτότυπη διασκευή του ομωνύμου διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, το οποίο διαδραματίζεται στο Μοναστήρι της Παναγίας της Κεχριάς, που τιμάται στις 23 Αυγούστου, κατά τα εννιάμερα της Θεοτόκου.

Η , που έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης, συγκίνησε τους θεατές αφού προκάλεσε ιστορικές μνήμες και βιώματα και έδωσε την ευκαιρία στους θεατές να μεταφερθούν νοερά στην εποχή του Παπαδιαμάντη και στην κατανυκτική και συνάμα ευφρόσυνη ατμόσφαιρα του διηγήματος, συνοδευόμενοι από την της Σκιάθου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση