Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Τηλεδιάσκεψη τομεάρχη Κ.Ο. Τουρισμού Κατερίνας Νοτοπούλου-βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους φορείς τουρισμού & εστίασης της Μαγνησίας
Τηλεδιάσκεψη τομεάρχη Κ.Ο. Τουρισμού Κατερίνας Νοτοπούλου-βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους φορείς τουρισμού & εστίασης της Μαγνησίας

Τηλεδιάσκεψη τομεάρχη Κ.Ο. Τουρισμού Κατερίνας Νοτοπούλου-βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους φορείς τουρισμού & εστίασης της Μαγνησίας

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 16/04/2020 με την τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου με θέμα τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωναϊού στον τουριστικό κλάδο και την εστίαση της Μαγνησίας και τα μέτρα προστασίας για επιχειρήσεις και εργαζομένους.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η αναπληρώτρια τομέαρχης Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξ. Μεϊκόπουλος, οι πρόεδροι των Ξενοδοχειακών Ενώσεων, Αλοννήσου, κ. Μαλαματένια, Σκοπέλου, κ. Διαμάντη, Σκιάθου, κ.Ευσταθίου και Μαγνησίας, κ. Ζαφείρης, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων κ. Σπύρου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας, κ. Στεφάνου και η υπεύθυνη για θέματα τουρισμού και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Καμμένου. Τη συζήτηση συντόνισε το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και ξενοδόχος της Μαγνησίας Πόπη Παπαθανασίου.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την αγωνία τους για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην τουριστική δραστηριότητα, καθώς ο τουρισμός που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 20% του ΑΕΠ της χώρας πλήττεται βάναυσα με το τρίμηνο Μαρτίου – Μαΐου να καταγράφει απώλειες που ξεπερνούν τα 2,17 δις και 38.000 χαμένες .

Κατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στη Μαγνησία, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τουρισμού της περιοχής και κατατέθηκαν εκ μέρους των φορέων προτάσεις για τη βιωσιμότητα του κλάδου, αρκετές από τις οποίες σύμφωνα με τους του ΣΥΡΙΖΑ, θα ενσωματωθούν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωναϊού στον τουρισμό.

Η κ. Νοτοπούλου και οι Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού άκουσαν προσεκτικά τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων, παρέθεσαν και ανέλυσαν την πρόταση που έχει καταθέσει δημόσια ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποτελεσματική και όσο το δυνατό πιο έγκαιρη αντιμετώπιση της κρίσης και των επιπτώσεων της πανδημίας στο μέλλον του ελληνικού τουρισμού.

Στάθηκαν ιδιαίτερα στις προτάσεις που αφορούν στην ενίσχυση της ρευστότητας των τουριστικών επιχειρήσεων με (άτοκο) κεφάλαιο κίνησης, με την εγγύηση του δημοσίου αλλά και άτοκα δάνεια, εκπτώσεις επί των επιτοκίων και ειδικά επενδυτικά προγράμματα, την αναβολή αποπληρωμής των δανείων και οφειλών προς το Δημόσιο, τη στοχευμένη κατανομή πόρων στον ευρύτερο κλάδο του τουρισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της σχεδίασης και εξειδίκευσης του νέου ΕΣΠΑ -27 και αξιοποίηση των μέχρι τώρα αδιάθετων πόρων του ΕΣΠΑ 2014-20. Επιπρόσθετα υπογράμμισαν την ανάγκη στοχευμένων πολιτικών στήριξης για να κρατηθούν όρθιες οι επιχειρήσεις με ένα μεγάλο από το Κράτος, για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, με έμφαση σε προγράμματα νεολαίας, ειδικά σε ηλικίες μέχρι 30 ετών, όπως επίσης και την αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΤ και αναμόρφωση της στρατηγικής προβολής της χώρας.

Υπήρξε απόλυτη συμφωνία όλων των συμμετεχόντων στην αναγκαιότητα μιας γενναίας, εμπροσθοβαρούς πολιτικής και μέτρων στήριξης της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.

Επειδή μέχρι και τώρα παραμένει άγνωστο το πώς θα διαμορφωθεί η επόμενη ημέρα, η Πολιτεία πρέπει να λάβει άμεσα, όχι αποσπασματικά και όψιμα, ουσιαστικά μέτρα οικονομικής ενίσχυσης και ανακούφισης επιχειρήσεων και εργαζομένων στον Τουρισμό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση