Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Τέσσερις παιδικές χαρές για τα παιδιά της Σκιάθου
Τέσσερις παιδικές χαρές για τα παιδιά της Σκιάθου

Τέσσερις παιδικές χαρές για τα παιδιά της Σκιάθου

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, με την αρ. απόφαση 205.2/2021 ΑΔΑ: 6ΨΧΨ46Ψ844-22Π εγκρίθηκε ύψους 165.295,20 για το Δήμο Σκιάθου, η απόφαση αφορούσε 11 Δήμους της χώρας.

Το ανταποκρίθηκε στην με αριθμ. πρωτ. 000414/2021 πρόταση του Δήμου ΣΚΙΑΘΟΥ που υποβλήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πράσινου Ταμείου με τίτλο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ & ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ».

Ο Σκιάθου αιτήθηκε την παραπάνω από την Β' Πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου και με κωδικό ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΙΟ-2020 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1 (Α.Π.1) «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΟΝΗΣΗ» ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» 2020, όπου με βάση το περιεχόμενο της πρόσκλησης και τα οριζόμενα στον Οδηγό του προγράμματος ο Σκιάθου με πληθυσμό 6.619 κατοίκους, μπορούσε να υποβάλει πρόταση με «ανώτατο ποσό χρηματοδότησης ανά δικαιούχο» του προγράμματος 165.295,20 ευρώ.

Ο Δήμος Σκιάθου διαθέτει για την υλοποίηση των νέων παιδικών χαρών του Δήμου, τις κάτωθι εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις :

  1. Αξίας 104.897,80 ευρώ (ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ 124.5) από το για την υλοποίηση της “Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού παιδικής χαράς αστικού εξοπλισμού και δαπέδων ασφαλείας”

  2. Αξίας 206.000,00 ευρώ (Α.Π. 24035/15-04-2020) μέσω της Πρόσκλησης ΙΙΙ του Προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ του ΥΠΕΣ για την υλοποίηση της ς «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Σκιάθου»

Οι ανωτέρω εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις αφορούν αποκλειστικά στην προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού των παιδικών χαρών.

Με την έγκριση της χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο ο Δήμος εξασφάλισε τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση των υποδομών που κρίνονται απαραίτητες για την υλοποίηση ολοκληρωμένων και λειτουργικών παιδικών χαρών.

«Τα παιδιά του Δήμου μας και η νέα γενιά οφείλουν ξεχωριστή και με υπευθυνότητα εργαζόμαστε για τον τόπο που μεγαλώνουν. Η ασφάλεια των παιδιών του Δήμου μας και η δυνατότητά τους να χαίρονται τις εξόδους τους στις παιδικές χαρές στο πλαίσιο αναβαθμισμένων χώρων και με σύγχρονα όργανα εντάσσεται στα ζητήματα που ασχοληθήκαμε με ιδιαίτερη αγάπη και αφοσίωση. Το έργο των νέων τριών παιδικών χαρών αυτό σε συνδυασμό με τη συντήρηση και αναβάθμιση της υφιστάμενης παιδικής χαράς, από εθνικούς πόρους, είναι απόδειξη της σκληρής δουλειάς μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, τον πρόεδρο του Πρασίνου Ταμείου Ευστάθιο Σταθόπουλο για την έγκριση της χρηματοδότησης, τον αντιδήμαρχο Αναπτυξιακών προγραμμάτων, Υποδομών και Τεχνικών Έργων Γιάννη Τσανάκα για τις ενέργειές του και τον Χρήστο Σταματίου ΠΕ μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου», δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση