Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Τα έργα στη Σκιάθο στη συνάντηση αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ-δημάρχου
Τα έργα στη Σκιάθο στη συνάντηση αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ-δημάρχου

Τα έργα στη Σκιάθο στη συνάντηση αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ-δημάρχου

Η ντιπεριφερειάρχης Μγνησίας και Σποράδων Δωροθέα υποδέχθηκε σήμερα τον δήμαρχο Σκιάθου Θεοδ. Τζούμα, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, με κεντρικό θέμα συζήτησης τα έργα που είναι προγραμματισμένα να γίνουν, καθώς και αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Σκιάθο.

Ειδικότερα συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές Κουκουναριές, Τρούλος, Αγία Παρασκευή και Αχλαδιάς, το δίκτυο ύδρευσης, το δίκτυο αποχέτευσης στις περιοχές Πόρος, Τρούλος και Κουκουναριές, τα πεζοδρόμια στον επαρχιακό δρόμο, η βελτίωση του οδοστρώματος του επαρχιακού.

Αναλυτικά τα εν εξελίξει έργα:

– Αντιπλημμυρικά έργα 2.356.000 ευρώ, αποκατάστασης και διευθέτησης ρεμάτων στις περιοχές «Τρούλος», «Αχλαδιές», «Κουκουναριές» και «Πλατανιάς – Αγ. Παρασκευή»

– Ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου ύψους 741.608,80 ευρώ.

– Κατασκευής νέων πεζοδρομίων στην οδό Σκιάθου – Κουκουναριών Β΄ φάση με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ

– Στερέωση και αποκατάσταση υ Σκιάθου και κτηρίων οικισμού στο εσωτερικό του, με προϋπολογισμό 2.828.200 ευρώ

– Στερέωση και αποκατάσταση, συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου, του τέμπλου και των εικόνων του καθολικού της Ι. Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίας Εικονίστριας) Σκιάθου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ

– Στερέωση και αποκατάσταση, συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου, του τέμπλου, των εικόνων, του δαπέδου και των εφυαλωμένων πινακίων του καθολικού της Ι. Μ. Παναγίας Κεχριάς Σκιάθου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ

– Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ), με προϋπολογισμό 1.214.339,99 ευρώ

– Προγραμματική σύμβαση για συμπληρωματικά έργα ύδρευσης πόλης Σκιάθου, με προϋπολογισμό 970.000 ευρώ και αποχέτευσης και επέκτασης περιοχής Κουκουναριών- Τρούλου Σκιάθου, με προϋπολογισμό 3.780.000 ευρώ (από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ)

νήσου Σκιάθου, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ

– Συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών επαρχιακού οδικού δικτύου νήσου Σκιάθου», προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ,

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων σημείωσε σχετικά: «Σε αγαστή με τον δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας προχωρά η υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομών για το νησί της Σκιάθου. Συνολικά στη Σκιάθο η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ολοκληρώσει και υλοποιεί 35 έργα, προϋπολογισμού 36,2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει σε εξέλιξη έργα ύψους περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ στο νησί. Πρόκειται για με αναπτυξιακά έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, αναβαθμίζουν την ποιότητα ς στο νησί και δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση