Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Σύστημα sea track στις παραλίες του νησιού ζητά ο δήμαρχος Σκοπέλου
Σύστημα sea track στις παραλίες του νησιού ζητά ο δήμαρχος Σκοπέλου

Σύστημα sea track στις παραλίες του νησιού ζητά ο δήμαρχος Σκοπέλου

Καταγγέλλει τους ιθύνοντες ο Σταμάτης Περίσσης για την απόρριψη της πρότασης τοποθέτησης συστήματος sea track σε παραλίες του νησιού για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ, λόγω έλλειψης κονδυλίων, τονίζοντας ότι η πρόταση έγινε έγκαιρα και δεν μπορεί να δίνεται ως απάντηση ότι δεν επαρκούν τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης που αφορούν το συγκεκριμένο μέτρο.

«Όλα τα τουριστικά νησιά διαθέτουν σύστημα sea track και δεν είναι δυνατόν εμείς να μην έχουμε. Αυτό μειώνει τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Στείλαμε και δεύτερη διαμαρτυρίας και ζητάμε να αυξηθεί το εν λόγω κονδύλι και να μας εγκριθεί η πρόταση, τουλάχιστον να τα τοποθετήσουμε την επόμενη χρονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο είπε ότι συνολικά οι δήμοι και μέσω της διαμαρτύρονται για τη των ωρών για τον καθαρισμό των σχολείων ειδικά εν μέσω πανδημίας.

Ειδικότερα ανέφερε ότι πέρυσι στη Σκόπελο αναλογούσαν 37,5 ώρες την εβδομάδα για τον καθαρισμό των σχολείων ενώ ο δήμος απασχόλησε και μία μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, αυξάνοντας τον αριθμό των ωρών σε 42. «Φέτος μας έδωσαν μόνο 30 ώρες την εβδομάδα. Πώς να καθαριστούν 11 σχολικά συγκροτήματα που εκτός από αίθουσες έχουν τουαλέτες, γραφεία καθηγητών, ένα θέατρο, ένα γυμναστήριο, ; Ζητάμε να αυξηθούν οι ώρες τουλάχιστον κατά 25% για να καλύψουμε επαρκώς τις ανάγκες», τόνισε και προσέθεσε ότι η έθεσε το θέμα το υπουργείο Εσωτερικών και αναμένει απάντηση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ακινητοποιημένο το "Ερατώ" στην Αλόννησο λόγω μηχανικής βλάβης #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/nhkmojdzSX -

  • Αιφνίδιος θάνατος 41χρονου στη Νέα Ιωνία #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/RBFyki7io6 -

  • Μητσοτάκης στo Reuters: Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας #EUMED9 - https://t.co/0ALzsPUEMi -

"Αλιεύοντας" την είδηση