Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Σύστημα αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ (Seatrac) στην παραλία Κουκουναριές της Σκιάθου
Σύστημα αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ (Seatrac) στην παραλία Κουκουναριές της Σκιάθου

Σύστημα αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ (Seatrac) στην παραλία Κουκουναριές της Σκιάθου

 

Πρόσβαση στη θάλασσα για τα άτομα με κινητική αναπηρία ανοίγει ο Δήμος Σκιάθου με την εγκατάσταση ειδικής ράμπας πρόσβασης ΑμέΑ στις .

Η Δημοτική Αρχή έχοντας σαν προτεραιότητά της τους πολίτες  και ειδικά εκείνους που χρήζουν ιδιαίτερης στήριξης, προκειμένου να διευκολύνει έμπρακτα την καθημερινότητά τους και την ισότιμη συμμετοχή τους στα κοινωνικά αγαθά, προχώρησε στην εγκατάσταση του Seatrac στις .

Το σύστημα (Seatrac) κόστους 45.000 ευρώ, είχε χρηματοδοτηθεί το 2013 από την , με πρόταση του περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Αγοραστού και είχε τοποθετηθεί στην της Αγίας Ελένης, μετά την απεγκατάστασή του, στο τέλος της θερινής περιόδου, βρισκόταν στην αποθήκη του Δήμου Σκιάθου, μέχρι πρότινος, όπου με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, μετά τις απαιτούμενες συντήρησης ύψους 7.500 ευρώ, εγκαταστάθηκε στην των Κουκουναριών όπου υπάρχει η υποδομή για πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Το Seatrac κατασκευάστηκε για να λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα, ώστε να διευκολύνει την πρόσβασή τους στη θάλασσα, αποτελεί καινοτομία, καθώς είναι η μοναδική διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σε στα κάτω άκρα να εισέρχονται στη θάλασσα αυτόνομα.

Είναι μη μόνιμη διάταξη, δεν απαιτείται καμία παρέμβαση στην ακτή που τοποθετείται, και συνεπώς μετά το τέλος της θερινής περιόδου, μπορεί να απεγκατασταθεί, επαναφέροντας την ακτή στην αρχική της κατάσταση. Είναι ενεργειακά αυτόνομη, καθώς για τις ενεργειακές της ανάγκες χρησιμοποιείται φωτοβολταϊκό πάνελ.

«Με την ενέργειά μας αυτή, καθώς και με άλλες που θα ακολουθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, έχουμε ως στόχο να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες του νησιού μας, με αναπηρία να απολαμβάνουν τις όμορφες ακτές μας αυτόνομα, χωρίς τη συνοδού ατόμου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Αγοραστό για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία.

Για το καλοκαίρι του 2021 η Δημοτική Αρχή έχει δρομολογήσει την εγκατάσταση ακόμη 7 συστημάτων αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ με που δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου.» δήλωσε ο Θοδωρής Τζούμας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση