Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Σύσταση δομής κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης από τον Δήμο Σκιάθου
Σύσταση δομής κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης από τον Δήμο Σκιάθου

Σύσταση δομής κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης από τον Δήμο Σκιάθου

Σε σύσταση δομής κοινωνικής ς και αλληλεγγύης προχώρησε ο Δήμος Σκιάθου στις 18 Μαρτίου 2020, με την απόφαση δημάρχου 148-18/3/2020 προκειμένου να συνδράμει όσους έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, παραμένοντας στο σπίτι τους, εξαιτίας του κορωναϊού.

Αρμόδιος προϊστάμενος για τη δομή ορίστηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νικόλαος Λιακόπουλος, ενώ το του αντιδημάρχου θα συνεπικουρεί η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος κοινωνικής ς Σταματίνα Χονδρονικολή. Aρμόδιος υπάλληλος ορίστηκε ο εώργιος Τσάμτσας του Θεόδωρου.

Οι βασικές αρμοδιότητες της δομής κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης, είναι οι εξής:

α) καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν

β) καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους

γ) εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους

δ) δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους

ε) συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους

στ) λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων

ζ) διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω η) κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την διάδοσης του ιού COVID-19.

Ειδικότερα, η δομή αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, όπως οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, άτομα ΑμεΑ χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και χρόνιοι πάσχοντες από νοσήματα που απειλούνται από τον κορωναϊό (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί).

Στόχος είναι η εξασφάλιση της πρόσβασής τους στα βασικά αγαθά που αφορούν την διατροφή και την υγεία τους, με τον συντονισμό των εμπλεκόμενων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Θα αξιολογείται κάθε αίτημα και θα δίνεται λύση σε θέματα, όπως π.χ. παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, ζητήματα άμεσης διεκπεραίωσης με δημοτικές υπηρεσίες κ.ά.

Η καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών θα γίνεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00 έως 16:00, στα τηλέφωνα: 2427350100, 2427350101, 2427350104, 2427350121, 2427350136, καθώς επίσης και στο email: pressoffice@n-skiathos.gr

Στα ίδια τηλέφωνα μπορούν να δηλώσουν εθελοντές που θα ήθελαν να ενισχύσουν τη δομή.

Την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2020, ο Δήμος διένειμε σε περισσότερες από 60 απολυμαντικά και γάντια και εφοδίασε με αντισηπτικά και απολυμαντικά το Κέντρο Υγείας, το Αστυνομικό Τμήμα, το Λιμεναρχείο, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, το και τα ΕΛΤΑ.

«Θα βρεθούμε δίπλα σε κάθε ευάλωτο συμπολίτη μας που χρειάζεται . Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καθημερινές ανάγκες και υποχρεώσεις συμπολιτών μας που δε μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν. Ζούμε μια πρωτόγνωρη δημόσιας υγείας, η οποία επηρεάζει τις ζωές όλων μας. Χρέος είναι να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για την προστασία των πολιτών και τη διευκόλυνση των ευπαθών ομάδων. Μένουμε σπίτι. Εξυπηρετούμαστε από τον Δήμο». δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση