Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Συνεργασία Δήμου Σκιάθου με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Συνεργασία Δήμου Σκιάθου με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Συνεργασία Δήμου Σκιάθου με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Με την υπουργό Πολιτισμού συναντήθηκε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 στο γραφείο της στο Υπουργείο, στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης ο Γιάννης Τσανάκας , Αναπτυξιακών προγραμμάτων, Υποδομών και Τεχνικών Έργων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος ζήτησε τη συνεχή και συντονισμένη συνεργασία του Δήμου Σκιάθου  με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, για την υλοποίηση των αναστηλωτικών έργων της μεσαιωνικής πολιτείας του Κάστρου, και των καθολικών των Ιερών αών των Μονών Εικονίστριας και Κεχριάς.

Η χρηματοδότηση των έργων ύψους 5 εκ ευρώ, έχει εξασφαλιστεί από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Βόρειων Σποράδων, χρηματοδότησης της Περιφέρειας ς, στο πλαίσιο του οποίου η Δημοτική Αρχή έχει στενή συνεργασία με τον περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Αγοραστό και την αεριφερειάρχη και Βορείων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Η ένταξη των έργων επιτεύχθηκε χάρη στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, που αφορούσαν στη σύνταξη των μελετών, η οποία χρηματοδοτήθηκε με χορηγία 23.000 ευρώ από τον Γεώργιο Π. Αλεξανδρίδη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε ακόμη η από κοινού δράση για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς υλικής και άυλης, μέσα από πρωτοβουλίας εθνικής εμβέλειας.

Η έκανε ειδική αναφορά στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, ως πολιτιστικό “κεφάλαιο” και σημείο αναφοράς για παρ σύγχρονου πολιτισμού για τη Σκιάθο και τη χώρα.

Η Δημοτική Αρχή έχει ως στόχο την ανάδειξη της σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς ως οφείλει, αλλά και ως πυλώνας ανάπτυξης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση