Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Συνεργασία Δήμου Σκιάθου με την Goldie Hawn
Συνεργασία Δήμου Σκιάθου με την Goldie Hawn

Συνεργασία Δήμου Σκιάθου με την Goldie Hawn

Το 2003 η Αμερικανίδα ηθοποιός Goldie Hawn, μέσα από το διεθνές ίδρυμά της, παρουσίασε το MindUP, ένα ευρέως αναγνωρισμένο και τεκμηριωμένο Πρόγραμμα Σπουδών Κοινωνικής και Συναισθηματικής Μάθησης που προσφέρει σε παιδιά δεξιότητες ώστε να ενισχύσουν την νοητική και συναισθηματική τους υγεία, αυξάνοντας την αυτογνωσία, και τις κοινωνικές και συναισθηματικές τους ικανότητες αλλά και τη σχολική επίδοσή τους.

Πρόκειται για εκπαίδευση που βασίζεται στην νευροεπιστήμη και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς μαθητών από 3 ως 14 ετών, με στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να διαχειριστούν το στρες και τα συναισθήματά τους, αλλά και να αναπτύξουν υγιείς σχέσεις, ενεργώντας με καλοσύνη και συμπόνοια. Το MindUp διαθέτει γραφεία στη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, έχει δράση σε 14 χώρες και 7 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο και σύμφωνα με τους εμπνευστές του αποτελεί ένα από τα πιο καλά μελετημένα και βασισμένα σε έρευνες προγράμματα για την επίδραση στην ψυχική υγεία των παιδιών. 

Το πρόγραμμα MindUP παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη Σκιάθο το Φεβρουάριο του 2020 με πρωτοβουλία του Δήμου Σκιάθου και την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’. Τον Απρίλη του 2021, εξαιτίας των πρωτόγνωρων συνθηκών της πανδημίας πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή παρουσίαση του MindUP για τη Σκιάθο και συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι και επιβεβαίωσαν την αποτελεσματικότητα και επιτυχία του προγράμματος στην πράξη. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος, διοργανώθηκε στις 29 Ιουλίου 2021, συνάντηση της Goldie Hawn και των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και προσχολικής εκπαίδευσης, παρουσία του δημάρχου Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα, της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και στενής φίλης της Goldie Hawn Ματούλας Παπαδούλα και της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», Κατερίνα Χατζηκωνσταντίνου.

Η Γκόλντι Χον μοιράστηκε την εμπειρία της σχετικά με τον αντίκτυπο του προγράμματος σε όλο τον κόσμο και τα επόμενα βήματα, δηλώνοντας: «Είμαι ενθουσιασμένη που με τη στήριξη του δημάρχου και φίλου, Θοδωρή και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» καταφέραμε να φέρουμε το MindUP στην Ελλάδα και να κάνουμε τη Σκιάθο το πρώτο MindUP νησί, παράδειγμα για όλη τη χώρα». Συνέχισε λέγοντας ότι, εφόσον υπάρχει τόσο ουσιώδες ενδιαφέρον από τους εκπαιδευτικούς και δη στο νησί που η ίδια τόσο αγαπά, η Σκιάθος θα έχει την επιλογή πρόσβασης στο πλήρες πρόγραμμα του MindUP ως υποτροφία.

Ο δήμαρχος, Θοδωρής Τζούμας, με τη σειρά του ευχαρίστησε τη Γκόλντι Χον για το έργο της και την αγάπη της για τη Σκιάθο και διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος δεν θα σταματήσει να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη διαφύλαξη της ψυχική υγείας και στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών. 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση