Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Συνεκθέτης ο Δήμος Σκιάθου στην Διεθνή Ναυτική Έκθεση GRAND PAVOIS
Συνεκθέτης ο Δήμος Σκιάθου στην Διεθνή Ναυτική Έκθεση GRAND PAVOIS

Συνεκθέτης ο Δήμος Σκιάθου στην Διεθνή Ναυτική Έκθεση GRAND PAVOIS

Ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε ως συνεκθέτης του στη μεγαλύτερη  2021, στην πόλη La Rochelle της Γαλλίας, το διάστημα 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου, όπου η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα.

Η έκθεση διοργανώθηκε σε εκθεσιακό εξωτερικό χώρο άνω των 100.000 τ.μ. και συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εκθέσεις παγκοσμίως για ναυτικές , αποτελώντας μία μοναδική ευκαιρία προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και κυρίως προώθησης του θαλάσσιου τουρισμού της χώρας μας και της «ναυτικής μας κουλτούρας» στην γαλλική και διεθνή . Πρόκειται για μία έκθεση «θεσμό», που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη μαρίνα Port de Minimes της πόλης La Rochelle, σε προβλήτες μήκους τριών περίπου χιλιομέτρων.

Η παρουσία και συμμετοχή του Δήμου σε αυτή την προβεβλημένη διοργάνωση, είναι μεγάλη ευκαιρία προβολής του προορισμού, στο γαλλικό κοινό, σε μια τουριστική που η , από την ανάλειψη των καθηκόντων της, έχει ως προτεραιότητα την προσέλκυση τουριστών.

Τον Δήμο Σκιάθου εκπροσώπησαν ο δήμαρχος, Θοδωρής Τζούμας, και ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Διαμαντής Μαθηνός, με το του Δήμου να βρίσκεται σε περίοπτη θέση προσελκύοντας το ενδιαφέρον.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν σημαντικές  συναντήσεις με την Αυγή Μπαλτά πρέσβυ της Ελλάδας στη Γαλλία, τον Κωσταντίνο Ζήκο αναπληρωτή γενικό γραμματέα του και την Δήμητρα Βοζίκη προϊσταμένη του γραφείου στη Γαλλία, για από κοινού ενέργειες για την προβολή της Σκιάθου στο γαλλικό κοινό, ενόψει και της επικείμενης συνάντησης με τους εκπροσώπους της Transavia στην έκθεση IFTM Top Resa του Παρισιού, την ερχόμενη εβδομάδα, όπου θα συζητηθεί η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Σκιάθου με τη Γαλλία.

Συνάντηση ακόμα έγινε με τον δήμαρχο της La Rochelle με τον δήμαρχο Σκιάθου, για από κοινού δράσεις. Ο δήμαρχος της La Rochelle, Jean Francois Fountaine, στην στα εγκαίνια της έκθεσης αναφέρθηκε στις Σποράδες και στη Σκιάθο, ως στον πιο πρόσφατο προορισμό που επισκέφθηκε στην Ελλάδα. Στα εγκαίνια της έκθεσης την Γαλλική Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Annick Girardin, Υπερπόντιων Εδαφών.
«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή του Δήμου στην έκθεση και το ενδιαφέρον που επέδειξαν για τη Σκιάθο φορείς και επαγγελματίες της διεθνούς τουριστικής αγοράς. Μέσω των συναντήσεων αυτών, αναδείχθηκαν περαιτέρω τα μοναδικά χαρακτηριστικά αλλά και οι δυνατότητες του Δήμου. Βασικός στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι το άνοιγμα του προορισμού στη Γαλλία, και η δυναμική παρουσία του προορισμού στο χάρτη της τουριστικής αγοράς, τόσο στην εγχώρια όσο και στην αγορά του εξωτερικού.

Η συνεχίζει την προσπάθεια προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Σκιάθου και αξιοποιεί κάθε ενέργεια προβολής και ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος. Συνεχίζουμε με πρόγραμμα, σκληρή δουλειά και ισχυρούς συνεργάτες για την τουριστική περίοδο του 2022. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ στη Γαλλία, Δήμητρα Βοζίκη, για την εξαιρετική συνεργασία και την υποστήριξη σε όλα τα στάδια συμμετοχής του Δήμου στην έκθεση. Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πως μέσα από τη συνέργεια προκύπτουν εξαιρετικά αποτελέσματα.» δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Θεσσαλονίκη: Μόνο στρατιωτική παρέλαση διάρκειας 60 λεπτών #Θεσσαλονίκη - https://t.co/eqbcCauvmu -

  • Παπανάτσιου: «Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα "καίνε" την αγροτική παραγωγή » - https://t.co/F39w94GiDZ… -

  • Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο #ΠαναγίαςΔαμάστας - https://t.co/FBobUI9DHE -

"Αλιεύοντας" την είδηση