Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Συνεδρίαση του ΠΕΣΘ στην Σκόπελο
Συνεδρίαση του ΠΕΣΘ  στην Σκόπελο

Συνεδρίαση του ΠΕΣΘ στην Σκόπελο

Με διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου η συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (ΠΕΣΘ), η οποία πραγματοποιήθηκε στο .

Οι εργασίες φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Σκοπέλου (κτίριο «ΞΕΙΑ» παραλία Σκοπέλου), παρόντος του δημάρχου του νησιού Σταμάτη Περίσση, ο οποίος  είχε την ευκαιρία να κάνει μία πλήρη καταγραφή των προβλημάτων, αλλά και της εικόνας που παρουσιάζει αυτή την ώρα η τουριστική κίνηση στη Σκόπελο.

Μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν ήταν και η από κοινού των θεσσαλικών Επιμελητηρίων στη κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής του τιμήματος ηλεκτρικής ενέργειας σε συμβάσεις προμήθειας με τελικούς πελάτες – καταναλωτές.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η διοργάνωση στον Βόλο του Περιφερειακού Συνεδρίου Αγροτεχνολογίας “AgriBusiness Thessaly Summit ” το προσεχές φθινόπωρο, αλλά και η ίδρυση κοινού ταμείου των Θεσσαλικών Επιμελητηρίων με στόχο την υλοποίηση κοινών δράσεων για το τουριστικό προϊόν.

Ταυτόχρονα τις εργασίες της συνεδρίασης απασχόλησε το θέμα της έλλειψης εργατών γης στον πρωτογενή τομέα και γενικότερα έλλειψη εργατικού δυναμικού στην επιχειρηματικότητα, γεγονός που επισημάνθηκε και από τα τέσσερα θεσσαλικά Επιμελητήρια.

Με αφορμή την κορύφωση της τουριστικής περιόδου που αναμένεται τονίστηκε και η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στον τουριστικό τομέα, ειδικότερα σε περιοχές «αιχμής», όπως είναι η νησιωτική Θεσσαλία.

Τέλος, συζητήθηκαν και τα θέματα της ψηφιακής αναβάθμισης των Επιμελητηρίων, αλλά και η αύξηση του ενεργειακού κόστους και οι επιπτώσεις που επιφέρει στην παρ και στην κατανάλωση.

Στο πλαίσιο του διημέρου τα μέλη του ΠΕΣΘ είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το ελαιοτριβείο της οικογένειας Αντωνίου στη Γλώσσα. Το ελαιοτριβείο «Αντωνίου» είναι μία παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία τριών γενεών. Από τη λειτουργία το πρώτου ελαιοτριβείου στο μικρό χωριό της Γλώσσας της νήσου Σκοπέλου συνεχίζεται η παράδοση ως σήμερα . Στον χώρο φιλοξενείται και το μουσείο του παλιού ελαιοτριβείου της οικογένειας με εκθέματα και παραδοσιακής συγκομιδής ελιάς.

Στο συγκεκριμένο ελαιοτριβείο παράγεται εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο το οποίο προέρχεται από παραδοσιακούς ελαιώνες της Σκοπέλου, από ελιές ποικιλίας Αμφίσσης και Κορωνέικης.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε στο κτήμα και εργαστήριο επεξεργασίας και τυποποίησης βιολογικών δαμάσκηνων Σκοπέλου Γρυπιώτη στον Καλόγηρο, αλλά και στην επιχείρηση «SPORA Aegean Tastes» των   Γιάννη Ζέρβα και ίκου Κοκόνη.

Πρόκειται για μία νεοφυής επιχείρηση όπου κλείνει στις γεύσεις της όλα τα αρώματα του Αιγαίου, αφού χρησιμοποιεί στις παρασκευές της μαστίχα Χίου, τόνο Αλοννήσου, γραβιέρα Νάξου, κατσικίσιο τυρί Σκοπέλου, κ.ά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση