Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Συνεχίζεται η διαδικασία αποκατάστασης ζημιών στις Β. Σποράδες από τον χειμερινό χιονιά
Συνεχίζεται η διαδικασία αποκατάστασης ζημιών στις Β. Σποράδες από  τον χειμερινό χιονιά

Συνεχίζεται η διαδικασία αποκατάστασης ζημιών στις Β. Σποράδες από τον χειμερινό χιονιά

Το ποσό των 23.000,00€ διέθεσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στα τρία νησιά, Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο για τον αποχιονισμό κατά τη διάρκεια του φετινού σφοδρού χειμώνα και για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν, μία διαδικασία που συνεχίζεται.

Εκτός του ανωτέρου ποσού που διατέθηκε, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων διέθεσε επίσης εκχιονιστικά μηχανήματα, αλατιέρες, αλλά και ποσότητες άλατος, κατά περίπτωση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα που έπληξαν τα νησιά των Σποράδων, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού στο να κηρυχθούν τα νησιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά και να επιλυθούν ποικίλες ανασταλτικές διαδικασίες.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον περιφερειάρχη    και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και με τους δημάρχους των νησιών των Σποράδων, συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των δύσκολων καιρικών φαινομένων αναθέτοντας τις εργασίες αποχιονισμού του οδικού δικτύου στο έμπειρο δυναμικό των χειριστών των νησιών.

Σε σχετικές της δηλώσεις η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων  ανέφερε: «με υπευθυνότητα, όντας σε πλήρη ετοιμότητα, αλλά και καλή συνεργασία, αντιμετωπίσαμε τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έχοντας ως πρώτο στόχο την διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και κατά δεύτερον τις περιουσίες των κατοίκων των νησιών μας».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ριζική αναδιοργάνωση στην πρώην ΝΟΔΕ Μαγνησίας - https://t.co/9DRpaylH28 -

  • Απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά #ΦώφηΓεννηματά - https://t.co/CK5Xtebqnf -

  • Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου #δημοτικόσυμβούλιοΒόλου - https://t.co/NuDNbnBptm -

"Αλιεύοντας" την είδηση