Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Συναυλία μουσικής δωματίου στην Ι.Μ. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Σκιάθο
Συναυλία μουσικής δωματίου στην Ι.Μ. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Σκιάθο

Συναυλία μουσικής δωματίου στην Ι.Μ. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Σκιάθο

Συναυλία ς δωματίου, με το κουαρτέτο εγχόρων “le buisson prospérant”, διοργανώνει ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Ή ‘  την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018, στις 20:30 στην Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου, το κονσέρτο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, και συνδιοργανώνεται με την /Περιφερειακές Ενότητες ς & Σποράδων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη σημαντική υποστήριξη της Jutta Theye, μέλος του Συλλόγου  και  την ευγενική χορηγία της Aegean Airlines και του Δημήτρη Κολιάκου/islea group.

Το Κουαρτέτο  θα ερμηνεύσει των εμβληματικών συνθετών Joseph Haydn και Maurice Ravel, σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και απαιτητικό πρόγραμμα με έμφαση στο στοιχείο του λυρισμού, το οποίο έχει ως εξής:

1ο μέρος-Joseph Haydn, String Quartet op. 76/4 B flat Major “Sunrise”

Allegro con spirito,  Adagio, Menuett Allegro- Trio, Allegro ma non troppo

2ο μέρος- Maurice Ravel, String Quartet in F Major

Allegro moderato, très doux,  Assez vif, très rhythmé, Très lent, modéré, Vif et agité

Το κουαρτέτο εγχόρων “le buisson prospérant”, συμετέχουν, ο  Ulrich Poschner, ο Daniel Kagerer, η Nada Anderwert  και ο Gabriel Wernly, οι οποίοι πέρα από τη μεταξύ τους συνεργασία,  έχουν έντονη  δραστηριότητα ως ορχηστρικοί μουσικοί και σολίστες, στην Όπερα της Ζυρίχης, στη Συμφωνική Ορχήστρα της Λουκέρνης και στην Καμεράτα της Βέρνης.

Το κουαρτέτο εγχόρων “le buisson prospérant” είναι το πλέον δραστήριο και διακεκριμένο σύνολο ς δωματίου της Ζυρίχης, το ρεπερτόριό του, καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα, με ιδιαίτερη έμφαση στα συνθετών του 20ού αιώνα, όπως Haydn, Mozart, Ravel, Debussy.

Η σύνδεσή του κουαρτέτου, με την ιστορική εκκλησία Fraumünster της Ζυρίχης, ως ο κατεξοχήν χώρος των συναυλιών του, του προσδίδει μια ιδιαίτερη ιστορικότητα.

H εκκλησία Fraumünster είναι ένα από τα σημαντικότερα τοπόσημα της πόλης, γνωστή και ως χώρος τέχνης, μιας και εκεί ο Marc Chagall δημιούργησε μια παγκοσμίου φήμης σειρά βιτρώ για τα της αίθουσας χορωδιών.

Αξιοσημείωτο είναι πως το κουαρτέτο υποστηρίζεται από την εγγονή του Marc Chagall, Meret Meyer.

Οι συναυλίες του κουαρτέτου τυγχάνουν ενθουσιώδους αποδοχής, στη Ζυρίχη εδώ και πολλά χρόνια, και σύμφωνα με τους κριτικούς, τους μουσικούς χαρακτηρίζει η εύθραυστη εσωτερικότητα, η θραυσματική δομή, και το παίξιμο στα όρια της σιωπής.

Το 2018 το κουαρτέτο θα πάρει μέρος στο φεστιβάλ της Ζυρίχης “Beauty/ Madness” σε του Belén Montoliù, μια ιστορική πρόκληση, όπου θα πλαισιωθεί από μια ομάδα χορευτών μπαλέτου, στην εκκλησία Fraumünster της Ζυρίχης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση