Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Εσωτερικών είχε ο δήμαρχος Σκιάθου
Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Εσωτερικών είχε ο δήμαρχος Σκιάθου

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Εσωτερικών είχε ο δήμαρχος Σκιάθου

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη είχε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, για μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν το Δήμο, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος της Κ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό ενώ ο υπογράμμισε τη βούλησή του να παρέμβει ουσιαστικά προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων που απασχολούν τον Δήμο.

Η χρηματοδότηση βασικών έργων υποδομής και η προώθηση του χωροταξικού, ήταν τα κυριότερα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση.

Στον γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο συγκεκριμένα συζητήθηκαν:

  • οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίες επαυξάνονται σημαντικά στον Δήμο εξαιτίας της μεγάλης απώλειας εσόδων, από την μείωση της τουριστικής κίνησης

  • Η ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών

  • οι που ήδη έχουν υποβληθεί αλλά και πρόκειται να υποβληθούν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

  • οι αλλαγές που επέρχονται στους με το νέο εκλογικό νόμο και που θα εφαρμοστούν στις αυτοδιοικητικές του

  • ο επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (), σύμφωνα με τις ανάγκες των Δήμων και τη συμβολή τους στο ΑΕΠ της χώρας και όχι με μόνο κριτήριο τον πληθυσμό

  • Η χρηματοδότηση του Δήμου μέσα από τα προγράμματα του Υπουργείου

Ο δεσμεύτηκε να εξετάσει τα θέματα που τέθηκαν από τον δήμαρχο, όπως και ο πρόεδρος της Κ, αφού πρόκειται για θέματα που απασχολούν τους περισσότερους Δήμους.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα για τη συνάντηση εργασίας και τον προσκάλεσε το καλοκαίρι στη Σκιάθο, ενώ και οι δύο συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση