Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Εσωτερικών είχε ο δήμαρχος Σκιάθου
Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Εσωτερικών είχε ο δήμαρχος Σκιάθου

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Εσωτερικών είχε ο δήμαρχος Σκιάθου

Συνάντηση ς με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη είχε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, για μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν το Δήμο, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος της Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα ενώ ο υπογράμμισε τη βούλησή του να παρέμβει ουσιαστικά προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων που απασχολούν τον Δήμο.

Η χρηματοδότηση βασικών έργων υποδομής και η προώθηση του χωροταξικού, ήταν τα κυριότερα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση.

Στον γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο συγκεκριμένα συζητήθηκαν:

  • οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στην Τοπική Αυτο, οι οποίες επαυξάνονται σημαντικά στον Δήμο εξαιτίας της μεγάλης απώλειας εσόδων, από την της τουριστικής κίνησης

  • Η ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών

  • οι προτάσεις που ήδη έχουν υποβληθεί αλλά και πρόκειται να υποβληθούν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα

  • οι που επέρχονται στους ΟΤΑ με το νέο εκλογικό νόμο και που θα εφαρμοστούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023

  • ο επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), σύμφωνα με τις ανάγκες των Δήμων και τη συμβολή τους στο ΑΕΠ της χώρας και όχι με μόνο κριτήριο τον πληθυσμό

  • Η χρηματοδότηση του Δήμου μέσα από τα προγράμματα του Υπουργείου

Ο δεσμεύτηκε να εξετάσει τα θέματα που τέθηκαν από τον δήμαρχο, όπως και ο πρόεδρος της , αφού πρόκειται για θέματα που απασχολούν τους περισσότερους Δήμους.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα για τη συνάντηση ς και τον προσκάλεσε το καλοκαίρι στη Σκιάθο, ενώ και οι δύο συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση