Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Συνάντηση δημάρχου Σκιάθου στο ΕΤΑΔ για τον βιότοπο Κουκουναριών
Συνάντηση δημάρχου Σκιάθου στο ΕΤΑΔ για τον  βιότοπο Κουκουναριών

Συνάντηση δημάρχου Σκιάθου στο ΕΤΑΔ για τον βιότοπο Κουκουναριών

Mε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Στέφανο Βλαστό συναντήθηκε  ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας  στα γραφεία της ΕΤΑΔ την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη συνεργασιών των δύο πλευρών προκειμένου να αξιοποιηθεί η περιοχή του βιότοπου των Κουκουναριών, ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ για κοινωφελείς σκοπούς, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο ιάννης Τσανάκας Αναπτυξιακών προγραμμάτων, Υποδομών και Τεχνικών Έργων και η Αγγέλα Μιχαλόπουλου γενική διευθύντρια Αξιος Ακινήτων και Επιχειρηματικών Μονάδων της ΕΤΑΔ.

Ο κ. Τζούμας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδιασμού, στο πλαίσιο του οποίου θα μπορεί να επιτευχθεί η αξιο της περιοχής, με γνώμονα την και ανάδειξη του μοναδικού βιότοπου κουκουναριάς σε νησί στη Μεσόγειο, με τρόπο που θα συμβάλει καθοριστικά προς όφελος της τοπικής ς.

Από την πλευρά του ο κ. επισήμανε ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας με τον Δήμο Σκιάθου, και τόνισε πως πρόκειται για μια περιοχή όπου η ΕΤΑΔ είναι πρόθυμη να χρηματοδοτήσει δράσεις.

Η περιοχή ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ “Κτήμα Κουκουναριών Σκιάθου”, συνολικής επιφάνειας 448.995 τ.μ., η συνολική έκταση αποτελείται από πευκόφυτη έκταση επιφάνειας 156.000 τ,μ. λίμνη επιφάνειας 89.080 τ.μ. Τμήμα του ακινήτου και συγκεκριμένα τμήμα του αιγιαλού και ς, έχει παραχωρηθεί από την ΕΤΑΔ στο Δήμο Σκιάθου με σύμβαση μέχρι το 2025.

Η Δημοτική Αρχή έχει χρέος και οφείλει να είναι προσανατολισμένη σε με αναπτυξιακή προοπτική, που θα διασφαλίζουν την του περιβάλλοντος, και στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσει το έργο της.

"Αλιεύοντας" την είδηση