Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Συνάντηση δημάρχου Σκιάθου στο ΕΤΑΔ για τον βιότοπο Κουκουναριών
Συνάντηση δημάρχου Σκιάθου στο ΕΤΑΔ για τον  βιότοπο Κουκουναριών

Συνάντηση δημάρχου Σκιάθου στο ΕΤΑΔ για τον βιότοπο Κουκουναριών

Mε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου () Στέφανο Βλαστό συναντήθηκε  ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας  στα γραφεία της την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν στην συνεργασιών των δύο πλευρών προκειμένου να αξιοποιηθεί η περιοχή του βιότοπου των Κουκουναριών, ιδιοκτησίας της για κοινωφελείς σκοπούς, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γιάννης Τσανάκας Αναπτυξιακών προγραμμάτων, Υποδομών και Τεχνικών Έργων και η Αγγέλα Μιχαλόπουλου γενική διευθύντρια Αξιοποίησης Ακινήτων και Επιχειρηματικών Μονάδων της ΕΤΑΔ.

Ο κ. Τζούμας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδιασμού, στο πλαίσιο του οποίου θα μπορεί να επιτευχθεί η αξιοποίηση της περιοχής, με γνώμονα την και ανάδειξη του μοναδικού βιότοπου κουκουναριάς σε νησί στη Μεσόγειο, με τρόπο που θα συμβάλει καθοριστικά προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Από την πλευρά του ο κ. Βλαστός επισήμανε ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας με τον Δήμο Σκιάθου, και τόνισε πως πρόκειται για μια περιοχή όπου η ΕΤΑΔ είναι πρόθυμη να χρηματοδοτήσει δράσεις.

Η περιοχή ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ “Κτήμα Κουκουναριών Σκιάθου”, συνολικής επιφάνειας 448.995 τ.μ., η συνολική έκταση αποτελείται από πευκόφυτη έκταση επιφάνειας 156.000 τ,μ. επιφάνειας 89.080 τ.μ. Τμήμα του ακινήτου και συγκεκριμένα τμήμα του αιγιαλού και παραλίας, έχει παραχωρηθεί από την ΕΤΑΔ στο Δήμο Σκιάθου με σύμβαση μέχρι το 2025.

Η Δημοτική Αρχή έχει και οφείλει να είναι προσανατολισμένη σε με αναπτυξιακή προοπτική, που θα διασφαλίζουν την του περιβάλλοντος, και στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσει το έργο της.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ. Τριαντόπουλος: Η ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσσαλονίκη-Β. Σποράδες θα είναι επιδοτούμενη - https://t.co/Z5wHctIJxe… -

  • Χάνουν μάθημα δυο μαθητριες του ΕΕΕΕΚ Βόλου λόγω αδυναμίας μετακίνησης #ΕΕΕΕΚΒόλου - https://t.co/gY0e3o5yH6 -

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

"Αλιεύοντας" την είδηση