Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Συνάντηση δημάρχου Σκιάθου στο ΕΤΑΔ για τον βιότοπο Κουκουναριών
Συνάντηση δημάρχου Σκιάθου στο ΕΤΑΔ για τον  βιότοπο Κουκουναριών

Συνάντηση δημάρχου Σκιάθου στο ΕΤΑΔ για τον βιότοπο Κουκουναριών

Mε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Στέφανο Βλαστό συναντήθηκε  ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας  στα γραφεία της ΕΤΑΔ την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη συνεργασιών των δύο πλευρών προκειμένου να αξιοποιηθεί η περιοχή του βιότοπου των Κουκουναριών, ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ για κοινωφελείς σκοπούς, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γιάννης Τσανάκας αντιδήμαρχος Αναπτυξιακών προγραμμάτων, Υποδομών και Τεχνικών Έργων και η Αγγέλα Μιχαλόπουλου γενική διευθύντρια Αξιοποίησης Ακινήτων και Επιχειρηματικών Μονάδων της ΕΤΑΔ.

Ο κ. Τζούμας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδιασμού, στο πλαίσιο του οποίου θα μπορεί να επιτευχθεί η αξιοποίηση της περιοχής, με γνώμονα την προστασία και ανάδειξη του μοναδικού βιότοπου κουκουναριάς σε νησί στη Μεσόγειο, με τρόπο που θα συμβάλει καθοριστικά προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Από την πλευρά του ο κ. επισήμανε ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας με τον Δήμο Σκιάθου, και τόνισε πως πρόκειται για μια περιοχή όπου η ΕΤΑΔ είναι πρόθυμη να χρηματοδοτήσει δράσεις.

Η περιοχή ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ “Κτήμα Κουκουναριών Σκιάθου”, συνολικής επιφάνειας 448.995 τ.μ., η συνολική έκταση αποτελείται από πευκόφυτη έκταση επιφάνειας 156.000 τ,μ. λίμνη επιφάνειας 89.080 τ.μ. Τμήμα του ακινήτου και συγκεκριμένα τμήμα του αιγιαλού και παραλίας, έχει παραχωρηθεί από την ΕΤΑΔ στο Δήμο Σκιάθου με σύμβαση μέχρι το 2025.

Η Δημοτική Αρχή έχει χρέος και οφείλει να είναι προσανατολισμένη σε παρεμβάσεις με αναπτυξιακή προοπτική, που θα διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος, και στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσει το έργο της.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση