Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Συνάντηση δημάρχου Σκιάθου-αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης
Συνάντηση δημάρχου Σκιάθου-αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης

Συνάντηση δημάρχου Σκιάθου-αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης

Σε αυτήν την πρώτη συνάντηση του δημάρχου Σκιάθου με τον νέο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν στη μεταρρύθμιση στον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν, ακόμη, ζητήματα σχετικά με την αξιοποίηση από πλευράς του Δήμου Σκιάθου του αναπτυξιακού προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” και του Ταμείου Ανάκαμψης , με σκοπό τη χρηματοδότηση σημαντικών παρεμβάσεων σε ένα ευρύ πεδίο, αλλά και για την εξέλιξη του προγράμματος “Φιλόδημος ΙΙ”, στο πλαίσιο του οποίου ο αν. υπουργός ανακοίνωσε στον δήμαρχο την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 315.000,00 ευρώ για Σχεδίων και Μελετών κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, όπου το Δημοτικό Ταμείο είχε υποβάλει αίτημα με την 24/2/2020 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο αν. υπουργός τόνισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται παράλληλα με την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της και ενίσχυση πόρων ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στην αποστολή της, σε αυτή την κατεύθυνση το Υπουργείο θα σταθεί εμπράκτως στο πλευρό του Δήμου Σκιάθου.

Οι δύο πλευρές τόνισαν ότι θα συνεχιστεί η εποικοδομητική και στενή συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών με τον Δήμο Σκιάθου.

Ο Θοδωρής Τζούμας, εξάλλου, απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Πέτσα να επισκεφθεί το καλοκαίρι τη Σκιάθο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση