Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Συνάντηση δημάρχων Σκοπέλου και Αλοννήσου με εκπροσώπους εταιρείας υδατοδρομίων
Συνάντηση δημάρχων Σκοπέλου και Αλοννήσου με εκπροσώπους εταιρείας υδατοδρομίων

Συνάντηση δημάρχων Σκοπέλου και Αλοννήσου με εκπροσώπους εταιρείας υδατοδρομίων

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης μαζί με τον Δήμαρχο Αλοννήσου  Πέτρο Βαφίνη,ταξίδεψαν στην Αθήνα και συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους της εταιρείας που θα δρομολογήσει υδροπλάνα και θα κατασκευάσει τα .

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας υδροπλάνων ενημέρωσαν τους Δημάρχους των δυο νησιών, ότι υπάρχει ήδη από τα προηγούμενα χρόνια δεκαετή παραχώρηση του υδατοδρομίου Σκοπέλου και Αλοννήσου, η οποία λήγει περίπου σε ενάμιση χρόνο. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έγινε εφικτή η δρομολόγηση υδροπλάνων και τώρα ψηφίστηκε το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει την δρομολόγηση τους.

Επισήμαναν ότι το ενδιαφέρον τους για τις στρέφεται στην Σκόπελο και στην Αλόννησο, από την στιγμή που η Σκιάθος διαθέτει αεροδρόμιο και ανακοίνωσαν ότι στους σχεδιασμούς της εταιρείας είναι αν όλα πάνε καλά, το καλοκαίρι του 2020 να ξεκινήσει την δρομολόγηση των υδροπλάνων εκτός από άλλους προορισμούς όπως είναι οι , τα Δωδεκάνησα, τα Επτάνησα και στις .

Υπήρξε δέσμευση ότι πάρα πολύ σύντομα οι εκπρόσωποι της εταιρείας θα καταθέσουν ολοκληρωμένη πρόταση στο Σκοπέλου και από την στιγμή που θα παρθεί η δική μας απόφαση, μέσα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών, θα έχουν την δυνατότητα να κατασκευάσουν το υδατοδρόμιο. Το υδατοδρόμιο Σκοπέλου είναι χωροθετημένο μέσα στο Master Plan του λιμανιού μας και στην ουσία θα αποτελείται από μια πλωτή εξέδρα και ένα μικρό οικίσκο υποδοχής, όπως φαίνεται και στην που παραθέτουμε.

Η εταιρεία θα αναλάβει επίσης την έκδοση των αδειών, των μελετών και των απαραίτητων αδειοδοτήσεων, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα για το φετινό καλοκαίρι.

Η αυτής της συγκεκριμένης εταιρείας είναι ότι τα δικά τους υδροπλάνα διαθέτουν τροχούς. Έτσι τα υδροπλάνα τους θα ξεκινούν από το αεροδρόμιο , θα τροχοδρομούν, στην συνέχεια θα προσθαλασσώνονται στα υδατοδρόμια μας και προορισμός τους θα είναι πάλι το αεροδρόμιο .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράσυρση 12χρονου στην Αγριά #παράσυρσημεμηχανάκι - https://t.co/9cEOooXEsB -

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

"Αλιεύοντας" την είδηση