Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / ΤΡΙΚΑΛΑ / Συμμετοχή του Προέδρου του Δ.Σ. Σκοπέλου Αγγ. Ξηντάρη στο 1ο Συνέδριο για τη δημιουργία μιας βιώσιμης & έξυπνης πόλης
Συμμετοχή του Προέδρου του Δ.Σ. Σκοπέλου Αγγ. Ξηντάρη στο 1ο Συνέδριο για τη δημιουργία μιας βιώσιμης & έξυπνης πόλης

Συμμετοχή του Προέδρου του Δ.Σ. Σκοπέλου Αγγ. Ξηντάρη στο 1ο Συνέδριο για τη δημιουργία μιας βιώσιμης & έξυπνης πόλης

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Σκοπέλου Άγγελος Ξηντάρης, μαζί με τον ηλεκτρονικό του Δήμου Σκοπέλου Κώστα Αμπελάκια, παρακολούθησαν στην των Τρικάλων το 1ο Plug & Play Συνέδριο για τη δημιουργία μιας βιώσιμης και Έξυπνης πόλης «Restart mAI City».

Το Συνέδριο είχε ως βασικό στόχο να έρθει σε επαφή με το σύνολο των νέων Δημοτικών Αρχών της χώρας και να τους ενημερώσει για τις άμεσα εφαρμόσιμες και λειτουργικές τεχνολογικές λύσεις που υπάρχουν, οι οποίες θα βοηθήσουν ώστε να αναπτυχθούν φιλικές, λειτουργικές σύγχρονες και ασφαλείς.

Η έναρξη του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου. Ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δήμητρη Παπαστεργίου, ακολούθησε ο χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και στην συνέχεια οι σύνεδροι παρακολούθησαν μια σειρά από ενδιαφέρουσες εισηγήσεις πάνω σε θέματα που αφορούν:

 1. Την Προώθηση της Βιώσιμης Διαχείρισης των Τοπικών Πόρων (Αξιοποίηση Τοπικών Πόρων, Κλιματική Κρίση – Ανακύκλωση, Εφαρμογή Τήλε-ελέγχου Αντλιοστασίων – Δικτύων Αποχέτευσης)
 2. Την Προαγωγή της Διαφάνειας και του Συμμετοχικού Σχεδιασμού στη Λήψη Αποφάσεων των Δήμων
 3. Την Αξιοποίηση των πολιτιστικών Πόρων και της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Οργάνωση – Ανάπτυξη – Προώθηση Θεματικού Τουρισμού, Χρήση νέων Τεχνολογιών για την Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Εφαρμογές που θα χρησιμοποιηθούν από τον Δήμο Σκοπέλου και θα αναδεικνύουν τα αξιοθέατα του νησιού μας, τα μονοπάτια, τα μοναστήρια, τα μουσεία, τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης κλπ)
 4. Την Υιοθέτηση των Νέων Τεχνολογιών προς όφελος της Βελτίωσης της Καθημερινότητας του Πολίτη (Χρήση νέων Τεχνολογικών Εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην Αποκομιδή των Απορριμμάτων, στις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές – Πληρωμές μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Δήμου, στην Διαχείριση του Δημοτικού Οδοφωτισμού και γενικά θα βοηθήσουν στην βελτίωση της Ποιότητας Ζωής του Πολίτη)

Την δεύτερη μέρα του Συνεδρίου Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου παρακολούθησαν επίσης πολύ σημαντικές εισηγήσεις που αφορούσαν τα παρακάτω θέματα:

 1. Την Αποτελεσματική Αντιμετώπιση όλων των Μορφών Αστικής Φτώχειας και την Μείωση των Ανισοτήτων (Αφορά την Βελτίωση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας και Μέριμνας)
 2. Την Ενίσχυση της Καινοτομίας και της Νεοφυούς επιχειρηματικότητας (Ενημερώθηκαν για τις Προτεραιότητες και τα Χρηματοδοτικά Εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την Ανάπτυξη των Έξυπνων Πόλεων, για και για τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Τρικκαίων που μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλους Δήμους της χώρας μας)
 3. Την Κινητικότητα στις Έξυπνες (Έγινε ενημέρωση για τις εφαρμογές αειφόρου και έξυπνης κινητικότητας)
 4. Τις Έξυπνες Πόλεις και τα Δίκτυα Τηλεπικοινωνιών (Παρακολούθησαν εισηγήσεις με θέματα τα Δίκτυα Τηλεπικοινωνιών, την Βελτίωση των Υπηρεσιών του Δήμου καθώς και για τις νέες Τεχνολογίες που μπορούν να τεθούν στην Υπηρεσία του Πολίτη)
 5. Την Δημιουργία μιας Βιώσιμης Πόλης με την Αξιοποίηση των Τεχνολογικών Υποδομών (Απλοποίηση των Διαδικασιών στο Δημόσιο Τομέα με στόχο τη Βελτίωση της Ζωής των Πολιτών και την Βιωσιμότητα της Πόλης μέσα από Εφαρμογές Smart City, επαναπροσδιορίζοντας τον ορισμό της Έξυπνης Πόλης)

 

Τους δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσουν πολλές παρουσιάσεις και επιδείξεις χρήσιμων εφαρμογών, κάποιες από τις οποίες θα υιοθετηθούν και από τον Δήμο Σκοπέλου. Άμεσα θα χρησιμοποιηθεί για την διευκόλυνση των εργασιών και την εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΥΑ, η αυτοματοποίηση των Τηλεμετρήσεων, όπως είναι το Σύστημα Τηλεμετρίας για Λυμάτων, καθώς και το Σύστημα Τηλεμετρίας για και Δεξαμενές Ύδρευσης.

Το Γενικό Σύστημα Τηλεμετρίας και Τηλεχειρισμού με την τεχνολογία IoT ( Of Things) συνδέεται ανέπαφα στον υφιστάμενο αυτοματισμό, παρακολουθεί βασικές καθημερινές λειτουργίες σε λυμάτων, συλλέγει πληροφορίες από μια σειρά κατάλληλους αισθητήρες σε πραγματικό χρόνο για αντλίες και δεξαμενές ώστε να παίρνει ανεξάρτητες και να ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο τους αρμόδιους τεχνικούς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

 • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

 • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση