Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Συμμετοχή της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Σκοπέλου σε εκθέσεις τουρισμού
Συμμετοχή της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Σκοπέλου σε εκθέσεις τουρισμού

Συμμετοχή της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Σκοπέλου σε εκθέσεις τουρισμού

Ο Σκοπέλου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market του Λονδίνου, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 4 με 6 Νοεμβρίου 2019. H World Travel Market είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση παγκοσμίως, στρατηγικής σημασίας για τον τομέα του τουρισμού, απευθύνεται κατά κύριο λόγο στη βρετανική τουριστική αγορά, σε αυτήν συμμετέχουν πάνω από 5.000 εκθέτες και προσελκύει περισσότερους από 50.000 επισκέπτες.

Στην έκθεση παραβρέθηκαν η πρόεδρος του ΕΟΤ   Άντζελα Γκερέκου, ο Τουρισμού  Χάρης Θεοχάρης, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο εντεταλμένος σύμβουλος Σποράδων Σάκης Ζλατούδης, ενώ τον Δήμο Σκοπέλου εκπροσώπησε η πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Ιωάννα Ευσταθίου.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης η πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Σκοπέλου, πραγματοποίησε συναντήσεις με στόχο να συμπεριληφθεί η Σκόπελος στους επόμενους σχεδιασμούς ς των προγραμμάτων μεγάλων Tour Operator όπως η Jet2Holidays και η Easy Jet Holidays.

Επίσης έγιναν πολλές συναντήσεις με στόχο το άνοιγμα σε νέες αγορές και συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας με εταιρίες από το Ισραήλ, την Ιταλία και την Γερμανία με σκοπό να συμπεριλάβουν την Σκόπελο στην προβολή του προορισμού.

Στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής σύμφωνα με το πλάνο που έχει καταρτίσει ο Σκοπέλου, επόμενος σταθμός ήταν η συμμετοχή στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2019» που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8-10 Νοεμβρίου 2019, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σε αυτήν την σημαντική τουριστική διοργάνωση συμμετείχαν 18 χώρες (Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Ρωσία, όλα τα Βαλκάνια, Νεπάλ κ.ά.), 300 εκθέτες, μεγάλα τουριστικά γραφεία, επαγγελματίες του τουρισμού και 20.000 επισκέπτες.

Το νησί «φιλοξενήθηκε» στο της Περιφέρειας Θεσσαλία, που ήταν η τιμώμενη Περιφέρεια της φετινής έκθεσης και της απονεμήθηκε σχετικό βραβείο. Τιμώμενη χώρα φέτος ήταν η Πολωνία και τιμώμενη πόλη η Τρίπολη.

Τον Δήμο Σκοπέλου εκπροσώπησαν ο Σταμάτης Περίσσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου Άγγελος Ξηντάρης, η πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Σκοπέλου και δημοτική σύμβουλος Ιωάννα Ευσταθίου, τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής Σκοπέλου Ιωάννης Γιολδάσης και  Ευανθία Καραμεσίνη και ο σύμβουλος Σάκης Ζλατούδης.

Η Σκόπελος συμμετείχε με πολλά τοπικά προϊόντα (χαϊμαλιά, ροζέδες, αμυγδαλωτά, μέλι, , ελαιόλαδο, γλυκό δαμάσκηνο λικέρ δαμάσκηνο, μαρμελάδα, κεραλοιφή και χειροποίητα σαπούνια), με έντυπα του προορισμού και άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού (καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, καγιάκ, ποδηλασία, περιπατητικός τουρισμός στα μονοπάτια της Σκοπέλου κ.ά.)

Κατά την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν πολλές στοχευμένες επαγγελματικές συναντήσεις με μεγάλα τουριστικά πρακτορεία της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Σημαντικό επίσης γεγονός αποτελεί η αεροφωτογράφιση που πραγματοποίησε η Ιρλανδική εταιρία TAG FILM PRODACTION  σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ AEREAL GREECE, για λογαριασμό του Smithsonian Channel  το οποίο έχει 30 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.

Το ντοκιμαντέρ συμπεριλαμβάνει 11 ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων και την Σκόπελο, σε προβολή 4 επεισοδίων.

Έγιναν λήψεις στη Μονή του Αγίου Ευσταθίου, στα Σεντούκια, στον Αμάραντο και κυρίως στον Αϊ Γιάννη το Καστρί, όπου με τη βοήθεια και τη μεσολάβηση της προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Σκοπέλου Ιωάννα Ευσταθίου, πραγματοποιήθηκε αναπαράσταση του Ελληνικού Θρησκευτικού Γάμου με λήψεις έξω από το γνωστό σε όλους ως MAMMA MIA CHAPEL.

Η κινηματογράφηση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία με σύμμαχο τον καιρό. Η προβολή του θα αποτελέσει τεράστια διαφήμιση για το νησί της Σκοπέλου και εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην αύξηση των επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Ο θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς και στοχευμένες δράσεις την προβολή του νησιού μας σε διεθνές επίπεδο.

"Αλιεύοντας" την είδηση