Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Συμμετοχή Δήμου Σκιάθου στην πλατφόρμα «EXTRAMILERS» για την προώθηση του προσβάσιμου τουρισμού
Συμμετοχή Δήμου Σκιάθου στην πλατφόρμα «EXTRAMILERS» για την προώθηση του προσβάσιμου τουρισμού

Συμμετοχή Δήμου Σκιάθου στην πλατφόρμα «EXTRAMILERS» για την προώθηση του προσβάσιμου τουρισμού

Ο Σκιάθου σε συνεργασία με την οργάνωση «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» και με την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, συμμετέχει στην πλατφόρμα «extramilers» με επίκεντρο την ενημέρωση και την του προσβάσιμου τουρισμού στο νησί.

Η πλατφόρμα έχει σκοπό τη δημιουργία ενός πλήρους δικτύου πληροφοριών, που θα εξασφαλίζει σε άτομα με αναπηρία το δικαίωμα στον τουρισμό με απώτερο σκοπό την των διακρίσεων και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ΑμεΑ στο νησί.

Η Σκιάθος είναι ανάμεσα στα πρώτα πέντε νησιά που περιλαμβάνει η εφαρμογή, μαζί με τη , την Χίο, την Μύκονο και την Σύρο.
Ένας από τους βασικούς στόχους του Δήμου είναι η δημιουργία υποδομών σε όλο το νησί, έτσι ώστε η Σκιάθος, εκτός από ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός, να είναι πρωτοπόρος και στον τομέα που αφορά την εξυπηρέτηση επισκεπτών με αναπηρία βοηθώντας τους να οργανώσουν με τις διακοπές τους και να ανακαλύψουν τις μοναδικές ομορφιές του νησιού.

Ήδη από το καλοκαίρι του 2020 λειτούργησε στην παραλία των Κουκουναριών, ειδική διάταξη που εξασφαλίζει την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα, ατόμων με κινητικά προβλήματα, ενώ στον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής είναι η εγκατάσταση αντίστοιχου συστήματος και σε άλλες .
Ειδικότερα, η πλατφόρμα (ιστοσελίδα και εφαρμογή) βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.extramilers.eu/ όπου υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας προσωπικού προφίλ και ενημέρωσης για τους προσβάσιμους προορισμούς που έχουν ενταχθεί μέχρι τώρα.

Η πλατφόρμα, διατίθεται δωρεάν και απευθύνεται κυρίως σε άτομα με οπτική και , ενώ έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται από χρήστες με μερική/μειωμένη όραση (ΑΑ). Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το προφίλ τους βάσει των προσωπικών τους αναγκών και να ανακαλύψουν τις προσβάσιμες δομές και που διαθέτουν τα σημεία ενδιαφέροντος που ταιριάζουν στο εξατομικευμένο προφίλ τους.

Το Extramilers είναι μια πρωτοβουλία της οργάνωσης Άγονη Γραμμή Γόνιμη με την ιδρυτική χορηγία της . Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της πλατφόρμας είναι η εταιρεία ATCOM. Επιστημονικοί συνεργάτες οι σύλλόγοι: ΛΑΡΑ Ελληνική Σχολή Σκύλων-Οδηγών Τυφλών και ΠΕΡΠΑΤΩ Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων.

«Με την ενέργεια αυτή, καθώς και με άλλες που θα ακολουθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, έχουμε ως στόχο να βελτιώσουμε το τουριστικό προϊόν, να διαμορφώσουμε υποδομές και να προσφέρουμε με βάση τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία. Με πάνω από 1 δισ. ανθρώπους με αναπηρίες σε ολόκληρο τον κόσμο, η εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης, εκτός από ανθρώπινο δικαίωμα, είναι υποχρέωση κάθε πολιτισμένου τόπου. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσα από αυτή τη συνεργασία, συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας διαφορετικής κουλτούρας γύρω από τον τουρισμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Στέφανο Νόλλα, πρόεδρο της οργάνωσης Άγονη Γραμμή Γόνιμη για τη συνεργασία”, δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ολοκληρώνεται η επιχορήγηση πληγεισών από τον «Ιανό» επιχειρήσεων,αγροτικών εκμεταλλεύσεων στις Π.Ε. Λάρισας και Τρ… - https://t.co/oGLqWBQQIl -

  • Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για εργαζόμενους σε μικρές επιχειρήσεις #ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2019… - https://t.co/Ifu7cV4bay -

  • Εργασίες ασφαλτόστρωσης στη Δ.Ε. Προμυρίου #ΔΕ Προμυρίου #εργασίεςασφαλτόστρωσης - https://t.co/l7zN9DOHTy -

"Αλιεύοντας" την είδηση