Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σκιάθου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σκιάθου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σκιάθου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

Με δέσμευση τη σύναψη μίας τελέσφορης συνεργασίας και την καταβολή των μέγιστων για την υποστήριξη των παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη, υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας, ο δήμαρχος Σκιάθου,  Θεόδωρος Τζούμας και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021.

 

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να ξεκινήσουν μία κοινή προσπάθεια, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι δράσεις και η τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, δεσμεύθηκαν να συνεργαστούν για την ανάπτυξη αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο, την ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών, την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης και την ανταλλαγή γνώσεων, πληροφοριών και εμπειριών.

Ο πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»,  Κώστας Γιαννόπουλος, μίλησε με συγκίνηση για τη Σκιάθο, το αγαπημένο νησί του 10χρονου Ανδρέα και δήλωσε: «Ο βασικός σκοπός μας και το κύριο μέλημά μας είναι να συνάπτουμε συνεργασίες, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε άμεσα και αποτελεσματικά στις αυξανόμενες ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη. Ο Ανδρέας έγραψε στο ημερολόγιό του τη φράση: «Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε». Αυτό επιδιώκουμε και εμείς σήμερα. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ενισχύσουμε τις υπηρεσίες μας και βάζοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι να χτίσουμε ένα τείχος υποστήριξης και προστασίας για τα παιδιά που το χρειάζονται».

 Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σκιάθου, Θεόδωρος Τζούμας, αναφέρθηκε στα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά του νησιού και στις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος για να ανταπεξέλθει, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στο έργο του Οργανισμού και τη βεβαιότητα ότι μέσω της σύμπραξής τους θα βρεθούν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις. Συγκεκριμένα τόνισε:  «Η σημερινή ημέρα αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς, καθώς το έργο σας αποτελεί σημείο έμπνευσης και αναφοράς για όλους. Δεσμευόμαστε ότι ο  Δήμος μας θα βρίσκεται στη διάθεση σας και θα υποστηρίξει τις δράσεις που θα υλοποιήσουμε από κοινού προς όφελος των παιδιών».

Με σκοπό την υλοποίηση των ανωτέρω, Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου Σκιάθου το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του, καθώς και το σύνολο των υλικοτεχνικών υποδομών του. Συγκεκριμένα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μεταξύ άλλων, θέτει στη διάθεσή του Δήμου:

 • Τις τρεις Γραμμές Βοήθειας, οι οποίες λειτουργούν καθημερινά 24 ώρες, στελεχώνονται από Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και είναι διασυνδεδεμένες με τον Ευρωπαϊκό αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

                       Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056

                       Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000

                       Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111

 • Το πρόγραμμα Amber Alert Hellas για παιδιά που έχουν εξαφανιστεί

 • Το πρόγραμμα Missing Alert Hellas για ενήλικες που έχουν εξαφανιστεί και διατρέχουν κίνδυνο.

 • Την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» στελεχωμένη από εκπαιδευμένους εθελοντές και διεθνώς πιστοποιημένες κυνοφιλικές ομάδες.

 • Τα εξειδικευμένα οχήματα άμεσης επέμβασης και τα διασωστικά οχήματα.

 • Τα Ειδικά Μέσα (ΣμηΕΑ Drones, πλωτά μέσα)

 • Τον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήρι Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας, με δυνατότητα αξιοποίησής του και ως όχημα Κινητό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων.

 • Τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παιδιών και νεογνών (Ασθενοφόρα) που τίθενται στη διάθεση του ΕΚΑΒ και είναι επανδρωμένες με πιστοποιημένους διασώστες.

 • Τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής για Παιδιά, εκ των οποίων δύο είναι Πολυϊατρεία.

 • Την υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικής Ιατρικής σε παιδιά όπως επίσης και την παροχή κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους

 • Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, για κάθε και που βρίσκεται ή απειλείται να βρεθεί σε κατάσταση φτώχειας

 • Την Υπηρεσία επιτόπιας παρέμβασης, από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους του Οργανισμού.

 • «Το Σπίτι του Παιδιού», ένα Κέντρο Ημέρας Εξατομικευμένης Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους

 • Την υλοποίηση διαδραστικών παρεμβάσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών σε σχολεία α΄ βάθμιας και β΄ βάθμιας εκπαίδευσης, από εξειδικευμένους Ψυχολόγους, καθώς και τον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας.

 • Την παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

 • Την υλοποίηση εκπαιδεύσεων στα στελέχη της και στελεχών άλλων υπηρεσιών του Δήμου, με σκοπό την ένταξη του ανθρώπινου δυναμικού της στον επιχειρησιακό βραχίονά του Οργανισμού και συγκεκριμένα στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις 116000 και της «Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Θανάσης Μακρής», σε περιπτώσεις ενεργοποίησης Amber Alert και Missing Alert.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • Αναλένα Μπέρμποκ: Τα στοιχήματα της πρώτης Γερμανίδας ΥΠΕΞ #ΑναλέναΜπέρμποκ - https://t.co/h4Rn1tyYEb -

 • #Ρινόκερος: Αντικαταστάτης του Σερβετάλη ο Αιμιλιάνος Σταματάκης #Ρινόκερος - https://t.co/YLWGoZ5UDh -

 • Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες #ΑνάπλασηΠανεπιστημίου - https://t.co/viwV0pvfhp -

"Αλιεύοντας" την είδηση