Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Σύγκρουση δύο εκμισθούμενων λεμβών αναψυχής στη Σκιάθο
Σύγκρουση δύο εκμισθούμενων λεμβών αναψυχής στη Σκιάθο

Σύγκρουση δύο εκμισθούμενων λεμβών αναψυχής στη Σκιάθο

Για περιστατικό σύγκρουσης δύο εκμισθούμενων λεμβών αναψυχής, με τέσσερις επιβαίνοντες η καθεμιά, λόγω λάθους χειρισμού, στη θαλάσσια περιοχή ”Τρούλος” Σκιάθου, κοντά στην ακτή, ενημερώθηκε σήμερα το μεσημέρι η Λιμενική Αρχή Σκιάθου.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να αναποδογυρίσει η μία λέμβος και οι τέσσερις επιβαίνοντές του να πέσουν στη .

Στην περιοχή έσπευσαν με ιδιωτικό ο εκμισθωτής των θαλασσίων μέσων και με τη συνδρομή ναυαγοσώστη, περισυνέλεξαν τους τέσσερις επιβαίνοντες από τη , ενώ στην περιοχή κατέπλευσε και Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ή , ενώ το Λιμεναρχείο της Σκιάθου απαγόρευσε την χρησιμοποίηση των δύο λέμβων μέχρι την διενέργεια επιθεώρησής τους προς διαπίστωση της αξιοπλοΐας τους.

Εν τω μεταξύ στις 08/07/2017, ημέρα Σάββατο και 09/07/2017, ημέρα , προγραμματίστηκαν και διεξήχθησαν από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, πλήθος ελέγχων από ξηρά και θάλασσα, τόσο με πλωτά περιπολικά σκάφη, όσο και με χερσαία μέσα, σε Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφη, Ε/Π σκάφη αναψυχής, σε Ε/Ρ σκάφη αναψυχής ταχύπλοα και μη, σε επαγγελματικά σκάφη ολικής ναύλωσης, καθώς και ερασιτεχνικής και επαγγελματικής ς.

Στο πλαίσιο διεξς ελέγχου υποβρύχιου ερασιτέχνη αλιέα, μεσημβρινές ώρες της 09/07/2017, στη θαλάσσια περιοχή νότιων ακτών Σκιάθου, βρέθηκαν επί του σκάφους, πέντε αυτόνομες καταδυτικές συσκευές παροχής αέρα, συσκευές απαγορευμένες για τη διενέργεια υποβρύχιας ερασιτεχνικής αλιείας. Από Υπηρεσία μας κατασχέθηκαν οι ανωτέρω απαγορευμένες συσκευές, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ στον υπαίτιο θα επιβληθούν από Υπηρεσία μας αυστηρότατες κυρώσεις.-

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση