Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Συγκοινωνιακές γραμμές «Σκιάθος- Κουκουναριές» και «Σκιάθος- Ασέληνος- Αεροδρόμιο- Ξάνεμος- Καλύβια -Ευαγγελίστρια»
Συγκοινωνιακές γραμμές «Σκιάθος- Κουκουναριές» και «Σκιάθος- Ασέληνος- Αεροδρόμιο- Ξάνεμος- Καλύβια -Ευαγγελίστρια»

Συγκοινωνιακές γραμμές «Σκιάθος- Κουκουναριές» και «Σκιάθος- Ασέληνος- Αεροδρόμιο- Ξάνεμος- Καλύβια -Ευαγγελίστρια»

Υπεγράφη σήμερ 7 Ιουνίου 2022 στο Δημρχείο Σκιάθου η με αριθμ.πρωτ. 7575 σύμβαση παραχώρησης του έργου της μικροσυγκοινωνίας του Δήμου μεταξύ του δημάρχου, Θοδωρή Τζούμα, και της Κοινοπραξίας Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας Α.Ε.- Α.Ε. – ΑΚΤΗ Ι.Κ.Ε – Συγκοινωνίες Σκιάθου, με διακριτικό τίτλο «ΣΥΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΚΙΑΘΟΥ», δίνοντας έτσι μία οριστική, νόμιμη και εξαιρετικά συμφέρουσα για τον Δήμο Σκιάθου λύση στο μείζον πρόβλημα της μικροσυγκοινωνίας του νησιού.

Η διάρκεια της παραχώρησης του συγκοινωνιακού έργου θα είναι δεκαπενταετής και το αντίτιμο του ετήσιου μισθώματος ορίστηκε στο των τετρακοσίων χιλιάδων και ενός ευρώ (400.001,00 €) για τον Δήμο Σκιάθου (για τα 15 έτη ο Σκιάθου θα εισπράξει 6 εκατομμύρια και 15 ευρώ).

Το μικροσυγκοινωνιακό έργο θα εκτελεί τις γραμμές «Σκιάθος- Κουκουναριές» και «Σκιάθος- Ασέληνος- Αεροδρόμιο- Ξάνεμος- Καλύβια -Ευαγγελίστρια» και θα εξυπηρετείται με σύγχρονα λεωφορεία, που θα φέρουν εξοπλισμό κατάλληλο για την εξυπηρέτηση Α.Μ.Ε.Α., εξοπλισμό έκδοσης/ελέγχου ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e ticketing) και θα τηρούν τα υγειονομικά του covid – 19 όσο αυτά θα ισχύουν.

Επίσης, βάσει της σύμβασης θα παρέχεται δωρεάν μετακίνηση για άτομα με Ειδικές Ανάγκες, για μαθητές και για τους ανέργους με επίδειξη κάρτας ανεργίας σε ισχύ, θα υπάρχει δυνατότητα έκδοσης μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τους εργαζόμενους, κόστους 15 € με κατάθεση βεβαίωσης του εργοδότη στο Δήμο, έκπτωση 50% για τους συνταξιούχους και ηλικίας άνω των 65 για τους άντρες και 60 για τις γυναίκες, έκπτωση 50% για τους πολύτεκνους με την επίδειξη κάρτας πολυτέκνων και έκπτωση 50% για τους φοιτητές όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας μόνο με την επίδειξη του φοιτητικού πάσο.

Επιπλέον, εκτός της σύμβασης ο ανάδοχος θα παρέχει ειδική εκπτωτική χρέωση μονίμων κατοίκων και δωρεάν μετακίνηση αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων του Δήμου Σκιάθου εντός νομού.

Ο διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, Δημήτρης Κολυνδρίνης, δήλωσε:  «Η Κοινοπραξία είναι εταιρείες του Νομού που έχουν πολυετή εμπειρία στον χώρο των συγκοινωνιών και έχουν αποδείξει την ικανότητά τους στην παροχή υπηρεσιών και στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα στον πολίτη και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και το καλύτερο δυνατό συγκοινωνιακό έργο όλον τον χρόνο. Ευχαριστούμε θερμά τον δήμαρχο Σκιάθου για την εξαιρετική συνεργασία και δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την συνολική προσπάθεια περαιτέρω ανάπτυξης του νησιού».

«400.001,00 ευρώ το χρόνο στον Δήμο Σκιάθου  από την παραχώρηση του έργου της μικροσυγκοινωνίας της Σκιάθου.  Σήμερα, με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του έργου της μικροσυγκοινωνίας είναι μια μεγάλη μέρα για τον Δήμο και τους δημότες. Μετά από την περίοδο 2011-2019, όπου η γραμμή λειτουργούσε παράνομα και ο εισέπραττε 99.000,00 από τρία λεωφορεία, μετά από δύο χρόνια αγώνα της Δημοτικής Αρχής απέναντι στις  παράνομες προτάσεις  της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, είμαστε υπερήφανοι που επιτύχαμε την νόμιμη και οικονομικά προσοδοφόρα λειτουργία της συγκοινωνίας, και προς όφελος του Δήμου, των Δημοτών και επισκεπτών. Ευχαριστούμε θερμά τον ανάδοχο του έργου για τη συνεργασία.» δήλωσε ο , Θοδωρής Τζούμας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση