Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Στους «Διευρυμένους Περιφερειακούς Διαλόγους» ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου
Στους «Διευρυμένους Περιφερειακούς Διαλόγους» ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου

Στους «Διευρυμένους Περιφερειακούς Διαλόγους» ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 πργμτοποιήθηκε στον Βόλο, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, μια Ευρεία Σύσκεψη με θέμα την χάραξη Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής και Νησιωτικού Χώρου στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου  Άγγελος Ξηντάρης και συμμετείχαν: η γενική γραμματέας υ και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, ο περιφερειάρχης Μαγνησίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Εμμανουήλ Κουτουλάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες της ς.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο κ. Άγγελος Ξηντάρης έθεσε τα παρακάτω θέματα:

  1. Την Ολοκλήρωση του Υδατοδρομίου στην Σκόπελο.

  2. Την Διανησιωτική Σύνδεση του Αεροδρόμιου Σκιάθου με τα νησιά των Σποράδων, με την σύμφωνη γνώμη του .

  3. Την Επιδότηση της Ακτοπλοϊκής γραμμής ς με τα νησιά των Σποράδων.

  4. Την Επιδότηση του εισιτηρίου των επισκεπτών στα νησιά μας.

  5. Έγινε πρόταση για Κυκλική Διασύνδεση ς – Β. Σποράδες – Νησιά Ανατολικού υ.

  6. Την απόκτηση Πλωτού Ασθενοφόρου του Λιμενικού Σώματος.

  7. Επίσης, συζητήθηκε η ένταξη των Μελετών των Λιμενικών Έργων στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΙΙ.

Τα παραπάνω θέματα και άλλα πολλά όπως: η υγεία, παιδεία, στελέχωση υπηρεσιών, , τουρισμός, αναψυχή, προσωρινή ή μόνιμη κατοικία κλπ που συζητήθηκαν, αναδεικνύουν και παρουσιάζουν την αμφισημία των νησιών.

Ο όρος Νησιωτικότητα χαρακτηρίζει τα νησιά και εκφράζει την κοινή τους ταυτότητα με κύρια στοιχεία το μικρό μέγεθος, την απομόνωση, το ιδιόμορφο φυσικό και γεωγραφικό και την ιδιαίτερη βιωματική και πολιτιστική ταυτότητα.

Επίσης η εδαφική ασυνέχεια δεν εννοεί την συμπληρωματικότητα ακόμη και μεταξύ των νησιών του ίδιου συμπλέγματος (π.χ. Σποράδες) τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών όσο και σε επίπεδο φυσικών και οικονομικών πόρων.

Τέλος, η Νησιωτικότητα δεν πρέπει να θεωρείται μειονέκτημα αντίθετα αποτελεί εργαλείο που με αντικειμενικότητα και με μετρήσιμα στοιχεία μπορεί να αναλύει και να συνθέτει προς όφελος του κάθε νησιού ξεχωριστά προτάσεις για μια βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση