Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Στον αγιασμό σχολείων στην Αλόννησο ο Κ. Αγοραστός  
Στον αγιασμό σχολείων στην Αλόννησο ο Κ. Αγοραστός  

Στον αγιασμό σχολείων στην Αλόννησο ο Κ. Αγοραστός  

 Ηχηρό με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός από την Αλόννησο όπου παρέστη στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εγκαινιάζοντας παράλληλα τις νέες αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου. «Κάθε ής πρέπει να έχει ίσες ευκαιρίες παντού. Αυτό είναι δημοκρατία, ισονομία και ισοπολιτεία. Η παρουσία μας στην Αλόννησο είναι συνειδητή επιλογή και εκπέμπει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη για να διοικείται από ένα τετράγωνο πέριξ της πλατείας του Συντάγματος. Υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα που με λίγα κάνει πολλά και όχι με πολλά λίγα».

Ο κ. Αγοραστός χαρακτήρισε «εθνική ντροπή και ύβρη για τους κατοίκους της Αλοννήσου την κωλυσιεργία του υπουργείου Παιδείας που δεν έχει εξοπλίσει με θρανία το νέο Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου που ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και είναι έτοιμο εδώ και ένα χρόνο». Παράλληλα καυτηρίασε το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας εδώ και δυο χρόνια δεν έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και διαδραστικών  μέσων για τις ανάγκες όλων των σχολείων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. «Είχαμε προσφερθεί να τρέξουμε το διαγωνισμό ώστε τα σχολεία σήμερα να είναι πλήρως εξοπλισμένα αλλά το υπουργείο αρνήθηκε. Αυτή δεν είναι λειτουργία συγχρόνου κράτους. Πρέπει κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες, χρειάζεται σεβασμός και ενδιαφέρον για τις ανάγκες του πολίτη.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναλαμβάνει ευθύνες και πέρα από αυτές που της αναλογούν και θα ασχοληθεί και με αυτό το πρόβλημα παρότι είναι αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου. Αγαπάμε την Αλόννησο και τα νησιά της Θεσσαλίας και θα κάνουμε όσο περισσότερα και υποδομές μπορούμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των νησιωτών» τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Απευθυνόμενος στους 94 ές του Γυμνασίου και Λυκείου Αλοννήσου ο κ. Αγοραστός είπε ότι «η  αγάπη για το σχολείο και η γνώση είναι , η κοινωνία του αύριο θα είναι κοινωνία γνώσης». Τους προέτρεψε «δράξαστε ς» για να έχετε καλύτερη ποιότητα ζωής και να μπορείτε να κερδίσετε το μέλλον σας. Ειδικά για τους μαθητές της Γ' Λυκείου είπε ότι η επιτυχία τους στα πανεπιστήμια είναι διπλάσια από την επιτυχία των παιδιών που ζουν στις πόλεις. Σχολιάζοντας τις ελλείψεις σε καθηγητές στα πανελλαδικά μαθήματα της Γ' Λυκείου τόνισε ότι « η μόνη λύση είναι το υπουργείο Παιδείας να δώσει κίνητρα στους καθηγητές ώστε να αποδέχονται τους διορισμούς. Ενώ απευθυνόμενους στους 99 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου είπε πως« ό,τι μαθαίνεις στο Δημοτικό Σχολείο μένει για μια ζωή, όπως η ευγένεια, η συνεργασία, η φιλία και η αγάπη για τη γνώση».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας εγκαινίασε στη συνέχεια μαζί με το δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη, την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Β.Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τον περιφερειακό σύμβουλο Β .Σποράδων Σάκη Ζλατούδη, δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας τις νέες αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου. « Όταν παραδίδεις ένα σχολείο είναι σαν να δημιουργείς μια κυψέλη μάθησης. Είναι ένα διαγενεακό γιατί αγαπάμε το νησί και προωθούμε τις ίσες ευκαιρίες για όλους όπου και αν κατοικούν» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αγοραστός.

Το νέο κτίριο 1600 τ.μ. εκτείνεται σε δυο ορόφους και περιλαμβάνει άνετες αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο βιβλιοθήκης, χώρο ιατρείου, υποδομές για ΑμεΑ κ.λπ. «Μία υπερσύγχρονη υποδομή που δύσκολα συναντάς σε νησί και βάζει τα θεμέλια για την αναβάθμιση της ς στην Αλόννησο» όπως επεσήμανε και ο δήμαρχος κ. Βαφίνης.

Ο Αθανάσιος Λιούπης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τους τους και φυσικά τους εκπαιδευτικούς μία καλή και γόνιμη σχολική χρονιά.

Το σχολείο αποτελεί πηγή παιδείας, διάπλασης του χαρακτήρα των παιδιών, κοινωνικοποίησης,  καταρτίζοντας σωστούς, δίκαιους και ευσυνείδητους . Οι μαθητές πρέπει να εμπιστευτούν τους εκπαιδευτικούς τους και οι εκπαιδευτικοί, τους μαθητές τους.

Εργαζόμαστε για ένα ποιοτικό δημόσιο σχολείο για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και στερεότυπα,  πέρα από τα στενά όρια της στείρας μάθησης με έμφαση στην ουσιαστική γνώση και την καινοτομία.

Καλή χρονιά σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας »!

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση