Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Στο ΤΑΙΠΕΔ ο δήμαρχος Σκιάθου
Στο ΤΑΙΠΕΔ ο δήμαρχος Σκιάθου

Στο ΤΑΙΠΕΔ ο δήμαρχος Σκιάθου

Συνάντηση στα γραφεία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου () την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022, είχε ο , Θοδωρής Τζούμας, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ,  Δημήτρη Πολίτη, τον εντεταλμένο σύμβουλο, Παναγιώτη Σταμπουλίδη και νομικούς συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, με θέμα τη διαχείριση των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, όπως και του οδικού δικτύου συνολικής έκτασης 15.350,17 στις (τερματικός σταθμός λεωφορείων).

Οι κοινόχρηστες και κοινωφελείς εκτάσεις περιγράφονται στο ΦΕΚ αρ. φ. 121_7/12/20117, “Έγκριση πολεοδομικής μελέτης παραθεριστικού- τουριστικού χωριού «Ξενία Σκιάθου» και καθορισμός των περιβαλλοντικών όρων και των συνοδών έργων υποδομής”.

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία “ΤΕΡ Α.Ε” Elivi Hotel,  έχει αποξενωθεί των κοινόχρηστων και κοινοφελών αυτών χώρων με την με αρ. 979/30.06.2017 Συμβολαιογραφική πράξη.

Όπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος, το ΤΑΙΠΕΔ, ως κύριος της έκτασης, θα φροντίσει να περιέλθουν οι κοινόχρηστες και κοινωφελείς εκτάσεις στην ιδιοκτησία του Δήμου, ενώ παράλληλα θα καταρτιστεί κανονισμός λειτουργίας και διαχείρισης για την ορθολογική διαχείριση των χώρων με υποχρεώσεις τόσο από τον Δήμο όσο και από την εταιρεία, η οποία βαρύνεται εκ της διατάξεως του άρθρου 12 παρ. 7γ του ν. 3986/2011  με την υποχρέωση συντήρησης των χώρων αυτών. 

Ο κανονισμός αυτός θα είναι ο πρώτος που θα καταρτιστεί από το ΤΑΙΠΕΔ, και  το ΦΕΚ που θα προκύψει θα λειτουργήσει ως για αντίστοιχες εκτάσεις που έχει να διαχειριστεί το ΤΑΙΠΕΔ.

“Η τήρηση της νομιμότητας αποτελεί υποχρέωση όλων και είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή της πολιτικής που ασκεί η Δημοτική Αρχή, που στόχο έχει την  αρμονική   μεταξύ του Δήμου, φορέων και ιδιωτών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ,  Δημήτρη Πολίτη, για τη μέσα από την οποία θα δοθεί τέλος στην αυθαίρετη χρήση από τον ιδιώτη σε κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους”, δήλωσε ο , Θοδωρής Τζούμας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση