Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Στο πρόγραμμα CirculaMare η Σκιάθος
Στο πρόγραμμα CirculaMare η Σκιάθος

Στο πρόγραμμα CirculaMare η Σκιάθος

Η Σκίθος είνι ανάμεσα στις 20 πόλεις, 8 χωρών της Μεσογείου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα , το οποίο έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της ρύπανσης από πλαστικά απόβλητα στη Μεσόγειο.

Το είναι ευθυγραμμισμένο με τους στόχους 8,11,12,14 και 17 του ΟΗΕ για τη και λαμβάνει χ σε 3 νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας. Μέσω του εν λόγω προγράμματος θα αναπτυχθούν καινοτόμες λύσεις για την διαχείριση των πλαστικών αποβλήτων, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή.

Σκοπός του CirculaMare είναι ο εντοπισμός και η καλύτερη κατανόηση των εμποδίων και των αδυναμιών που αποτρέπουν μια βιώσιμή διαχείριση των πλαστικών αποβλήτων και η χαρτογράφηση πιθανών πεδίων παρεμβάσεων.

Ο Δήμος Σκιάθου, με αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας σε περιβαλλοντικά θέματα, μέσα από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα CirculaMare, προχωρά στον σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης αποβλήτων που παράγονται στο νησί μας με έμφαση στα με στόχο την του μοναδικού φυσικού μας περιβάλλοντος.

Η προκαταρκτική μελέτη υποστηρίζεται από τον Γερμανικό Οργανισμό Διεθνούς Συνς (GIZ) και χρηματοδοτείται από τον Οργανισμό Alliance to End Plastic Waste.

Είναι πολύ σημαντικό η προσπάθεια αυτή να αγκαλιαστεί από όλους τους δημότες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Σκιάθο, ο Δήμος Σκιάθου καλεί όλους να συμμετέχουν, απαντώντας στα ερωτηματολόγια, συμβάλλοντας ουσιαστικά στο να διαμορφωθεί και σχεδιαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα σύγχρονο πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.

Ερωτηματολόγια

Για πολίτες: https://forms.gle/bKepuRaAsgYFDi6u8

Για επιχειρήσεις: https://forms.gle/t5oXesfzAXtCum22A

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση