Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Στο πλευρό των επιχειρηματιών η Δημοτική Αρχή Σκιάθου
Στο πλευρό των επιχειρηματιών η Δημοτική Αρχή Σκιάθου

Στο πλευρό των επιχειρηματιών η Δημοτική Αρχή Σκιάθου

Ο Δήμος Σκιάθου από την αρχή της υγειονομικής ς, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της πολιτείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση και να σταθεί δίπλα στον πολίτη δδικώντας έκτακτα ελάφρυνσης για όλες τις πληγείσες επιχειρήσεις για το 2020 λόγω της πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες  (καντίνες, ομπρελοκαθίσματα, θαλάσσια σπορ) η Δημοτική Αρχή είχε προκαλέσει συναντήσεις με εκπροσώπους των ομάδων αυτών προκειμένου να ληφθούν υπόψιν οι προτάσεις τους επί των μισθωμάτων.

Σύμφωνα με το 1864 «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, ς», που εκδόθηκε στις 15 Μαΐου 2020, το ύψος του καταβαλλόμενου ανταλλάγματος καθορίστηκε σε ποσοστό 40% από αυτό που θα προέκυπτε από τις δημοπρασίες, αποκλειστικά για το έτος 2020, λόγω της πανδημίας.

Στο ίδιο ΦΕΚ εξαιρούνται της μείωσης του 40%, οι χώροι για τους οποίους υφίσταται σε ισχύ σύμβαση με την ΕΤΑΔ, όπως συμβαίνει στην των Κουκουναριών. Αναφορικά με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλία Κουκουναριές του Δήμου Σκιάθου, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις προκειμένου να λάβουν τις ανάλογες οικονομικές ελαφρύνσεις.

Μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής, η με την 99/27.4.2020 απόφαση περί «τροποποίησης καταβολής και μείωσης καταβολής μισθωμάτων του Δήμου Σκιάθου στο Κτήμα Κουκουναριών Σκιάθου» απεφάνθη ώστε να συμπεριληφθούν οι επιχειρήσεις στα έκτακτα οικονομικής ελάφρυνσης, συμπεριλαμβανομένου και της μείωσης 40% . Η απόφαση στάλθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στ.Ελλάδας & ς για έλεγχο νομιμότητας, η οποία με το υπ' αρ. πρωτ. 703/54249/25.05.20 έγγραφο της, ακυρώνει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Κατόπιν τούτου, η Δημοτική Αρχή στις 07 Ιουλίου 2020 απέστειλε στην ΕΤΑΔ ΑΕ το υπ'αριθμ.πρωτ.6658 αίτημα για μείωση ανταλλάγματος έτους 2020 καθώς και μεταφοράς ημερομηνίας καταβολής αυτού λόγω πανδημίας. Στις 12 Αυγούστου 2020 με το υπ'αριθμ.πρωτ.8527 απαντητικό έγγραφο η ΕΤΑΔ ΑΕ ενημέρωσε ότι εξαιρούνται από την παραχώρηση οι χώροι για τους οποίους υφίσταται σε ισχύ σύμβαση με την ΕΤΑΔ, και ως εκ τούτου, “δεν μπορούν να εφαρμοστούν οι διατάξεις της εν λόγω ΚΥΑ”,  όπως αναφέρει στην επιστολή διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ Στέφανος Δ. Βλαστός, ως εκ τούτου δεν μπορεί να εφαρμοστεί η μείωση για την παραλία των Κουκουναριών.

Στη συνεχεία, ο δήμαρχος απέστειλε στις 25.08.2020 την υπ' αρ. πρωτ. 9237 επιστολή στον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών,  Χρήστο Τριαντόπουλο και στις 31.08.2020 την υπ' αρ. πρωτ. 9443 επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, με θέμα: «Ένταξη στις πληγείσες επιχειρήσεις λόγω πανδημίας των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην παραλία Κουκουναριές του Δήμου Σκιάθου», προκειμένου να ανταποκριθούν στο δίκαιο αίτημα για οικονομική ελάφρυνση των επιχειρηματιών, και έκτοτε αναμένεται απάντηση επί του θέματος από τους αρμόδιους φορείς.

Επίσης, οι συγκεκριμένες επιστολές κοινοποιήθηκαν στις 26 Αυγούστου 2020, προς ενημέρωση στους βουλευτές Θανάση Λιούπη, Κωστή Μαραβέγια  , οι οποίοι με τη σειρά τους ενήργησαν ενισχύοντας την πρόταση του δημάρχου.

Όπως είχαμε ανακοινώσει από την αρχή της πανδημίας, ο Δήμος θα σταθεί δίπλα στους επιχειρηματίες δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, σε αυτήν την πρωτόγνωρη που αντιμετωπίζουμε.” δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση