Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Σκιάθου
Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Σκιάθου

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Σκιάθου

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, το διάστημα 8 – 9 Οκτωβρίου 2019, μετά από πρόσκληση της Ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη, στο πλαίσιο της δράσης OPEN DAYS, EUROPEAN WEEK OF REGIONS AND CITIES – Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων.

Πρόκειται για μια ετήσια διοργάνωση, κατά την οποία, εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για ορθές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

Είναι επίσης μια αναγνωρισμένη πολιτικής επικοινωνίας ως προς την της πολιτικής της για τη συνοχή, χάρη στην οποία, οι φορείς λήψης αποφάσεων ευαισθητοποιούνται σχετικά με τη σημασία των περιφερειών και των δήμων στη χάραξη πολιτικών της . Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων, αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή δημόσια τέτοιου είδους.

Ο δήμαρχος, είχε την ευκαιρία επαφών και ενημέρωσης σε θέματα αξιοποίησης ευρωπαϊκών θεσμικών και χρηματοδοτικών μηχανισμών από την κ. Σπυράκη και αξιωματούχους της Ε.Ε., όπως και από την Ευρωβουλευτή Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ο δήμαρχος συναντήθηκε στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στις Βρυξέλλες, με τον Δημήτρη Φατούρο, υπεύθυνο επικοινωνίας για Ελλάδα και Κύπρο στο Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του (UNRIC), με τον οποίο συζήτησε τη δυνατότητα συνεργασίας του Δήμου με τα Ηνωμένα Έθνη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του και στους τρόπους με τους οποίους ο Δήμος Σκιάθου μπορεί να συμμετάσχει στην παγκόσμια προσπάθεια για την προβολή και υλοποίηση των 17 Στόχων.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με την Όλγα Φωτεινού, ανώτατο διοικητικό στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών, για θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης που σχετίζονται με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Επίσης, ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνεργασία με την Μαρία Παναγιώτου στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκπρόσωπο των Επιστημονικών Συνεργατών του Ευρωκοινοβουλίου, για πρόσβαση στην τεχνογνωσία, στους πόρους και στις δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μπορούν να ενισχύσουν και να πολλαπλασιάσουν τις δυνατότητες αποτελεσματικής προσφοράς στον τόπο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αιφνίδιος θάνατος πεζοπόρου στο #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/n1IKx7MKdh -

  • Bεγγαλικά έξω από το Πανθεσσαλικό #βεγγαλικά - https://t.co/u7LrDL5Hmh -

  • Αιφνίδιος θάνατος Πολωνού πεζοπόρου στο Τρίκερι #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/YcWrWMgizE -

"Αλιεύοντας" την είδηση