Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Στήριξη από βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του αιτήματος της Σκοπέλου και άλλων μικρών νησιών
Στήριξη από βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του αιτήματος της Σκοπέλου και άλλων μικρών νησιών

Στήριξη από βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του αιτήματος της Σκοπέλου και άλλων μικρών νησιών

α ενταχθούν στη κατηγορία των Μικρών ησιωτικών Δήμων  

Στη Βουλή έφερε η ς ΣΥ.ΡΙΖ.Α ς Κατερίνα Παπανάτσιου, με τη συνυπογραφή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ς Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, του βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Α΄ Πειραιά Θεόδωρου Δρίτσα και του βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κυκλάδων Νικόλαου Συρμαλένιου, το Κοινό Υπόμνημα των δημάρχων ΚΥΘΗΡΩΝ, ΜΗΛΟΥ, ΣΚΟΠΕΛΟΥ, ΣΠΕΤΣΩΝ & ΠΟΡΟΥ, με θέμα το πληθυσμιακό όριο για τον χαρακτηρισμό των μικρών νησιωτικών Δήμων.

Όπως αναφέρουν οι στην αναφορά τους οι ανωτέρω , που έχουν πληθυσμό μεταξύ 3.500 και 5.000 κατοίκων και κατηγοριοποιούνται ως «μικροί και μεσαίοι», βρίσκονται σε λάθος κατηγορία, αφού:

α) Δεν παρουσιάζουν έντονη τουριστική ανάπτυξη, αλλά είναι στην πραγματικότητα «αναπτυσσόμενοι»

β) Αντιμετωπίζουν – εξίσου σοβαρή με τους Δήμους κάτω των 3.500 κατοίκων- ελλιπή στελέχωση  και

γ) Η πρόσβαση των κατοίκων τους σε κοινωφελείς και δημόσιες είναι εξίσου δυσχερής με τους ακόμα μικρότερους νησιωτικούς Δήμους, γεγονός άλλωστε που συναρτάται μόνο με γεωγραφικούς παράγοντες και όχι με πληθυσμιακούς.

Οι βουλευτές σημειώνουν ότι η εσφαλμένη κατάταξη των Δήμων αυτών στους μεσαίους Δήμους, αντί να επιφέρει τη δίκαιη αντιμετώπισή τους, προκαλεί ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, λειτουργώντας τελικά ως αιτία άδικης και μη-ισόρροπης μεταχείρισής τους, επιφέροντας πληθώρα οικονομικών και διοικητικών προβλημάτων.

Ως εκ τούτου τόσο οι δήμαρχοι, με υπόμνημά τους προς τον υπουργό Εσωτερικών, όσο και οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με τη Κοινοβουλευτική στήριξη του υπομνήματος, αιτούνται την τροπο των εδαφίων (ε) και (στ) της παρ.1 του ά. 2Α του Ν.3852/2010 και την ένταξη στην κατηγορία των Μικρών Νησιωτικών Δήμων, όλων των νησιωτικών δήμων με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση