Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Στην Αλόννησο ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Στην Αλόννησο ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Στην Αλόννησο ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

 

    Την Τρίτη 11/08/2020, ο βουλευτής Μαγνησίας του -Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος , πραγματοποίησε με τον δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη και τους αντιδημάρχους Ανακύκλωσης Χρήστο Φλωρού, Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Δημήτρη Σκιάνη, Καθαριότητας Μιχάλη Καλογιάννη, Ύδρευσης & Ηλεκτροφωτισμού Θεόδωρο Μαλαματένιο.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε για τις ανάγκες του Δήμου και τις διαχρονικές ελλείψεις του σε προσωπικό. Το πρόβλημα άλλωστε που είναι υπαρκτό και σε άλλους Δήμους, απασχολεί έντονα και το Δήμο Αλοννήσου και αφορά κυρίως στη στελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ως ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας για το νησί, έθεσε ο δήμαρχος την ένταξη και υλοποίηση κατασκευής ασφαλούς εμποροεπιβατικού Λιμένα στη θέση Σπαρτίνες, ένα έργο για το οποίο ο Δήμος έχει ολοκληρωμένη μελέτη, ενώ υπάρχει και οριστική μελέτη και για το δρόμο που θα οδηγεί στο νέο Λιμένα.

Ιδιαίτερη έγινε για τη μεγάλη ωφέλεια που προέκυψε στο νησί από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, καθώς εντάχθηκαν και ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα υποδομής, με μοναδικό που θέλει ακόμη ιχνηλάτηση, να είναι αυτό που αφορά την αναβάθμιση του γηπέδου Αλοννήσου με αποδυτήρια, τουαλέτες και φωτισμό.

Ο δήμαρχος εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη δουλειά της προηγούμενης κυβέρνηση του , προκειμένου να κατοχυρωθεί και να δημιουργηθεί το πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Ελλάδα.

Στο τέλος μιας πολύ εποικοδομητικής συζήτησης ο ουλευτής διαβεβαίωσε τον δήμαρχο πως θα προσπαθήσει να αναδείξει και να προωθήσει τα έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος από τη θεσμική του θέση.

Ακολούθως ο βουλευτής πραγματοποίησε επίσκεψη στο , όπου συνομίλησε με το ιατρικό και για την κατάσταση του Ιατρείου και την ετοιμότητά του σε ενδεχόμενο δεύτερο κύμα πανδημίας.

Τους συνεχάρη για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που προσφέρουν και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει από τη θέση του και θα εντείνει την προσπάθεια που έχει και ο ίδιος ξεκινήσει, ώστε η πολιτεία να ενισχύσει ουσιαστικά το Π.Ι. Αλοννήσου με τον αναγκαίο υγειονομικό εξοπλισμό.

Βεβαίως κατά τις ημέρες που παρέμεινε στο νησί ο βουλευτής, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους και επιχειρηματίες του νησιού και να ακούσει από πρώτο χέρι, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις από την έναρξη της πανδημίας.

Προβληματισμοί και αιτήματα για σφαιρική και όχι ευκαιριακή στήριξη απόλυτα λογικά, αν αναλογιστούμε πως ο κορωναϊός όχι μόνο δεν μας εγκατέλειψε αλλά χτυπά ξανά απειλητικά την πόρτα μας, καθιστώντας την απαίτηση των ανθρώπων του νησιού για υγειονομική, κοινωνική και οικονομική στήριξη, απόλυτα επίκαιρες και επιτακτικές.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έπεσε #δένδρο στην οδό Κύπρου  #δένδρο - https://t.co/y8KCzAyi8F -

  • Τροχαίο στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #τροχαίοατύχημα - https://t.co/dCzvE8nHRA -

  • #φωτιά στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/qhKIQgMpL8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση