Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Στη Βουλή οι ελλείψεις του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου από τον Αλ. Μεϊκόπουλο
Στη Βουλή οι ελλείψεις του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου από τον Αλ. Μεϊκόπουλο

Στη Βουλή οι ελλείψεις του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου από τον Αλ. Μεϊκόπουλο

 

«Στις 14/01/2020, στις 23/03/2020, αλλά και στις 06/05/2020 έχω απευθύνει ερωτήσεις προς το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιώντας ενδελεχή καταγραφή της υποστελέχωσης που παρουσιάζει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΙ) Αλοννήσου, αλλά και την ανάγκη της άμεσης «οχύρωσής» του με το αναγκαίο προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, οι οποίες συνολικά παραμένουν αναπάντητες», επεσήμανε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος , απευθύνοντας εκ νέου ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας με θέμα τις σημαντικές ψεις που παρουσιάζει το Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΙ) Αλοννήσου.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής, στο ΠΙ Αλοννήσου την κάλυψη έχουν αναλάβει μόνο οι υπηρετούντες αγροτικοί ιατροί,  δύο ή ένας κατά περίπτωση και συνήθως οπλίτες. Οι θέσεις του μόνιμου ιατρικού προσωπικού στις οποίες περιλαμβάνονται τρεις (3) θέσεις γενικής ς/παθολογίας, παιδιατρικής, οδοντιατρικής παραμένουν κενές.

«Η επέλαση της πανδημίας του κορωναϊού κατέδειξε με τον πιο εμφανή τρόπο τις ψεις των δομών δημόσιας υγείας και τόνισε εμφατικά την ανάγκη άμεσης κάλυψης των αναγκών των δομών ς Φροντίδας Υγείας της Μαγνησίας πριν την έλευση του φθινοπώρου και του χειμώνα», τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και το πρόσφατο περιστατικό, όπου ο δήμαρχος του νησιού αναγκάστηκε να εκτελέσει οδηγού ασθενοφόρου προκειμένου να μεταφερθεί με ασφάλεια στο , 72χρονος με κορωναϊό.

«Οι ελλείψεις της μόνης δημόσιας δομής υγείας του νησιού εν μέσω πανδημίας, θέτουν σε πραγματικό κίνδυνο την επαρκή υγειονομική κάλυψη των κατοίκων», σημείωσε ο Βουλευτής, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό να ενισχύσει χωρίς άλλη καθυστέρηση το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου με το απαραίτητο προσωπικό για την υγειονομική επάρκεια της δομής συνολικά, αλλά και όσον αφορά τις απαιτητικές υγειονομικές συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση