Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Στη Σκόπελο ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Στη Σκόπελο ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Στη Σκόπελο ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Την Πέμπτη 06/08/2020 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος , πραγματοποίησε συνάντηση με τον δήμαρχο Σκοπέλου Περίσση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο Σκοπέλου Αριστείδης Βούλγαρης μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, υπεύθυνο για την Πολιτική Προστασία του νησιού, Άγγελο Ξηντάρη.

Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε η σοβαρή υποστελέχωση στις υπηρεσίες του Δήμου και ιδίως στις τεχνικές, που προκαλεί ασφυξία στην ομαλή λειτουργία του και στην εξέλιξη όλων των έργων.

Αναλυτικά συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα του Δήμου στις Τεχνικές Υπηρεσίες με την έλλειψη μηχανικών που είναι απολύτως απαραίτητοι για τις μελέτες και την επίβλεψη όλων των έργων που προωθούνται και την αδυναμία επίλυσης του προβλήματος από μεριά της Πολιτείας.

Επισημάνθηκε επίσης η τεράστια σημασία των έργων που απαιτούνται για τα λιμάνια της Σκοπέλου, του Λουτρακίου και του Αγνώντα, καθώς και η πρόθεση του Δήμου για δύο επίσης πολύ σημαντικά έργα. Το ένα που αφορά την κατασκευή ς στο Έλιος (.Κλήμα) και θα μπορεί να εξυπηρετήσει επί της ουσίας όλες τις Σποράδες αν ληφθεί υπόψη η θέση του σε σχέση με το Θαλάσσιο Πάρκο της Αλοννήσου .

Το έργο αυτό μπορεί να συνδυαστεί και με τη δεύτερη πρόταση που αφορά την πρόθεση του Δήμου για καταδυτικού πάρκου στον Πάνορμο και πρόκειται για δύο έργα που με την ολοκλήρωσή τους θα τονώσουν την τουριστική και οικονομική του νησιού.

Βεβαίως πέραν των ανωτέρω, αναφέρθηκε και το πρόβλημα της εσωτερικής οδοποιίας, η κατασκευή και η επέκταση του Γυμνασίου-Λυκείου της Σκοπέλου, ενώ τέθηκε και το θέμα της στελέχωσης των ομικών Προσώπων του Δήμου όπως χαρακτηριστικά του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προτάσεις του Δήμου Σκοπέλου σχετικά με τα ιδιαίτερα σημαντικά έργα που προωθεί ή βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, καθώς και τους προβληματισμούς της Δημοτικής Αρχής για την εξεύρεση λύσης στα χρονίζοντα προβλήματα που υπάρχουν και αποτελούν τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία του. Υποσχέθηκε δε ότι από τη μεριά του θα προσπαθήσει με κάθε θεσμικό τρόπο να προωθήσει και αναδείξει τα θέματα και τους προβληματισμούς που του τέθηκαν.

"Αλιεύοντας" την είδηση