Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Στη διεθνή έκθεση τουρισμού FITUR της Ισπανίας ο Δήμος Σκιάθου
Στη διεθνή έκθεση τουρισμού FITUR της Ισπανίας ο Δήμος Σκιάθου

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού FITUR της Ισπανίας ο Δήμος Σκιάθου

Για πρώτη φορά ο Σκιάθου συμμετέχει στη διεθνή έκθεση τουρισμού FITUR της Ισπανίας, που διοργανώθηκε το διάστημα 18-22 Ιανουαρίου 2023, στη Μαδρίτη, σε στόχο το άνοιγμα του προορισμού στην τουριστική αγορά της Ιβηρικής χερσονήσου.

Ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε στην έκθεση ως συνεκθέτης του ΕΟΤ, και εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο Θοδωρή Τζούμα, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ματούλα Παπαδούλια και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Διαμαντή Μαθηνό. Στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον Gerard Budesca εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας Vueling, συζητήθηκε το ενδεχόμενο της αεροπορικής σύνδεσης της Σκιάθου με την Βαρκελώνη, για το 2024. Η προσέγγιση με την αεροπορική εταιρεία γίνεται με την υποστήριξη της FRAPORT και ιδιαίτερα της Κατερίνας Πολλάτου Γενικής Διευθύντριας Αεροπορικού Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης της Fraport Greece. Το άνοιγμα σε νέες αγορές είναι στοίχημα για τη δημοτική αρχή, με στόχο τη του προορισμού.
Με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου στην έκθεση, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Zurab Pololikashvili και της ομάδας που έχει αναλάβει το project της συνεργασίας του Δήμου με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, ο οποίος έχει έδρα την Μαδρίτη. Στη συνάντηση εργασίας με τον επικεφαλή της ομάδας που υποστηρίζει τον Δήμο Marcel Leijer και τον Νίκο Γκολφινόπουλο υπεύθυνο του προγράμματος τεχνικής υποστήριξης του Δήμου, έγινε απολογισμός της μέχρι τώρα δράσης και συζητήθηκαν τα επόμενα στάδια του προγράμματος, αλλά και η συνδιοργάνωση δράσεων στη Σκιάθο το ερχόμενο καλοκαίρι με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα.Ο Δήμος Σκιάθου είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που συνάπτει απευθείας συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (ΠΟΤ), μια πρωτοβουλία για την οποία βραβεύθηκε την Δευτέρα 16 Ιανουρίου στο θεσμό Best City Awards, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και των Περιφερειών Αττικής και Θεσσαλίας. Με αφορμή τη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας συνεχάρη δημόσια τον Δήμο Σκιάθου με tweet και Instagram post συγκεκριμένα ανέφερε “At FITUR 2023 I meet Mayor of Skiathos Island Thodoris Tzoumas. Congratulations for developing a tourism offer that benefits residents, visitors and the natural & cultural heritage”, στη συνάντηση έγινε αναφορά στο δελτίο τύπου του ΠΟΤ https://www.unwto.org/news/unwto-fitur-2023-investing-in-a-diverse-sustainable-future-for-tourism
Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Ισπανία Ηλία Φωτόπουλο, με στόχο τη συνεργασία στην προσπάθεια του ανοίγματος στην τουριστική αγορά της Ισπανίας. Ιδιαίτερα σημαντική και καθοριστική για τη συνέχεια της προσπάθειας, είναι η συνεργασία με την Διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ στην Ισπανία Καλλιόπης Κουρούσια, με την οποία ο Δήμος θα σχεδιάσει δράσεις προβολής του προορισμού.
“Η πρώτη συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου στην κορυφαία έκθεση FITUR για εισερχόμενες και εξερχόμενες αγορές στην Ιβηρική χερσόνησο και την Αμερική, δημιούργησε μια σταθερή βάση για αποτελέσματα για το άνοιγμα στην ισπανική αγορά. Με ισχυρές συνεργασίες και στρατηγικής συμμασίας συνέργιες, συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά και αφοσίωση, για το καλό του τόπου και των δημοτών μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Zurab Pololikashvili, και τον Νίκο Γκολφινόπουλο για την συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθο, τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλοα και την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη για την έμπρακτη και σημαντική υποστήριξη στις δράσεις του Δήμου, την Πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη για την τεχνική υποστήριξη όποτε ζητήθηκε από τον Δήμο, τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Ισπανία Ηλία Φωτόπουλο, την Κατερίνα Πολλάτου Γενική Διευθύντρια της Fraport για την πολύτιμη συνεργασία, την Διευθύντρια του ΕΟΤ Ισπανίας Καλλιόπη Κουρούσια για την υποστήριξη.” δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου.

Διάκριση  στα Best City Awards 2023

Ο Δήμος Σκιάθου διακρίθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στα Best City Awards 2023, κερδίζοντας το βραβείο για τη συνεργασία του με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού World Tourism Organization (UNWTO) στην κατηγορία Βιώσιμη Ανάπτυξη. Στην τελετή απονομής, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2023 στo Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, παρευρέθησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, Ματούλα Παπαδούλια, ο Δήμαρχος, Θοδωρής Τζούμας και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διαμαντής Μαθηνός.

Ο Δήμος Σκιάθου βραβεύτηκε ως ο πρώτος δήμος της χώρας, που συνάπτει σύμφωνο συνεργασίας τεχνικής υποστήριξης με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. Στόχος της συνεργασίας, βάσει ενός σημαντικού project, είναι η παροχή τεχνικής βοήθειας για την αξιολόγηση των επιπτώσεων της πανδημίας στον τουρισμό του νησιού και την παροχή υποστήριξης για τον σχεδιασμό και την στρατηγική, που χρειάζεται να ακολουθήσει η Σκιάθος με σκοπό τη βιώσιμη τουριστική ανάκαμψη, τόσο στον τομέα του μάρκετινγκ και της προώθησης, όσο και σε ένα πολύ σημαντικό και αναπόσπαστο μέρος του τοπικού τουριστικού οικοσυστήματος, τους κατοίκους της Σκιάθου.

Πέρυσι, ο Δήμος Σκιάθου στα Best City Awards 2022 διακρίθηκε με το βραβείο «Το 1ο Ελληνικό Voluntary Local Review» στην κατηγορία Βιώσιμη Ηγεσία και επιβραβεύτηκε ως ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΟΗΕ για την επίτευξη των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, και εκπόνησε μια Εθελοντική Τοπική Ανασκόπηση (Voluntary Local ReviewVLR) https://sdgs.un.org/sites/default/files/2021-10/Skiathos%20VLR%202020.pdfτης μέχρι τώρα δράσης του, η οποία απέσπασε τα συγχαρητήρια του ΟΗΕ.

Τα Best City Awards τα μοναδικά βραβεία που επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις ανέδειξαν, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στo Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων τους νικητές, σε μια ολοζώντανη και δυναμική Τελετή Απονομής με τη συμμετοχή των νικητών, των μελών της Κριτικής Επιτροπής, εκπροσώπων Δημοσίου και επιχειρήσεων, καθώς και δημοσιογράφων.

Tα Best City Awards 2023 υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ, της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για 7η χρονιά ανέδειξαν κορυφαίες πρακτικές και λύσεις της χρονιάς που πέρασε, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων. Παρ’ όλα αυτά, η Αυτοδιοίκηση με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, απάντησαν στις προκλήσεις της εποχής και απέδειξαν ότι με ευελιξία, καινοτομία και εμπιστοσύνη μπορούν να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, στην ομιλία του αφού συνεχάρη εκ των προτέρων όλους τους Δημάρχους και τους συνεργάτες τους, που απέσπασαν διακρίσεις στα βραβεία, δήλωσε «Οι ελληνικές πόλεις μέσα από τον θεσμό των Best City Awards αποδεικνύουν ότι υιοθετούν το όραμα της σύγχρονης αστικής ευφυΐας αξιοποιώντας καινοτομίες και τεχνολογίες αιχμής για να καταστήσουν αποτελεσματικότερη τη διακυβέρνησή τους, να ενισχύσουν την τοπική οικονομία και λειτουργούν με νέους, βιώσιμους τρόπους, ώστε να αντιμετωπίσουν ζητήματα της κοινωνίας, όπως ανεργία και ενίσχυση επιχειρηματικότητας, ο και το υποβαθμισμένο περιβάλλον. Οι λύσεις που έδωσαν η ΚΕΔΕ, οι Δήμοι, οι υπάλληλοι, οι ίδιοι οι πολίτες, απέδειξαν ότι το “έξυπνο” είναι να τολμάς (και) να αλλάζεις, με πρώτιστο μέλημα την κοινωνία. Συνεχίζουμε!». Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης Υπουργός Εσωτερικών κ. Μαυρουδής Βορίδης, στον εναρκτήριο χαιρετισμό του δήλωσε πως η Κυβέρνηση στέκεται αρωγός στο σοβαρό έργο που έχουν αναλάβει οι Δήμοι και επισήμανε πως θεσμοί, όπως τα Best City Awards, καταφέρνουν να αναδεικνύουν σημαντικές πρακτικές και να κινητοποιούν τις αρχές των πόλεων προς την αέναη προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών τους, αλλά και της βιώσιμης λειτουργίας τους συνολικά.

«Ο Δήμος Σκιάθου είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας, που συνάπτει σύμφωνο συνεργασίας τεχνικής υποστήριξης με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. Πρόκειται για μια τιμητική και σπουδαία συνεργασία με θέμα την τουριστική ανάκαμψη της Σκιάθου από τις συνέπειες της πανδημίας του COVID-19.  Η συνεργασία αυτή μετά από μία προσπάθεια πολλών μηνών και μετά από συνεχή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπουργεία βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο υλοποίησης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Zurab Pololikashvili, τον Υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και τον Νικόλαο Γκολφινόπουλο, Senior Project Specialist του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπουργεία για τη συνεργασία και την επίτευξη αυτής της συμφωνίας. Το Σχέδιο Δράσης που ετοίμασε ο ΠΟΤ θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να καθοδηγήσει το νησί μας στην τουριστική ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας. Με τη συνέργεια και τη καθοδήγηση από τους κορυφαίους στον κόσμο και στη χώρα στα θέματα τουρισμού είμαστε βέβαιοι πως θα καταφέρουμε να πετύχουμε το καλύτερο προς όφελος όλων» δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση