Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Σταματά Τετάρτες και Κυριακές η αποκομιδή οικιακών απορριμμάτων στη Σκόπελο
Σταματά Τετάρτες και Κυριακές η αποκομιδή οικιακών απορριμμάτων στη Σκόπελο

Σταματά Τετάρτες και Κυριακές η αποκομιδή οικιακών απορριμμάτων στη Σκόπελο

Από  την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και για όλες τις Τετάρτες και τις Κυριακές, κατά την χειμερινή περίοδο, θα σταματήσει η των οικιακών απορριμμάτων, μέσα στην πόλη της Σκοπέλου, τόσο με τα απορριμματοφόρα του Δήμου , όσο και με τα ζώα μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης.

Η συλλογή ογκωδών αντικειμένων (επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών, στρώματα) και υπολειμμάτων κηπουρικών εργασιών, θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης με την υπηρεσία καθαριότητας, στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας:

Επόπτρια Καθαριότητας:             6983087468     και

των αρμοδίων αντιδημάρχων:      6981219192     και      6976774127

Καλούνται οι δημότες τις παραπάνω ημέρες, να επιδείξουν αυξημένη υπευθυνότητα και κατανόηση και να μην εκθέτουν προς αποκομιδή τα απορρίμματα, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης και στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

 

  Το για τις της Σκοπέλου από την χαλαζόπτωση της 04/10/2019

Από τον Δήμο Σκοπέλου ανακοινώνεται το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο βάσει του οποίου θα μπορούν να αποζημιωθούν οι ιδιώτες του νησιού , που υπέστησαν ζημιές κατά την διάρκεια της σφοδρής χαλαζόπτωσης στις 4 Οκτωβρίου 2019.

Η απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Γεώργιου Ζαββού είναι η παρακάτω:« Το είναι αρμόδιο για την αποζημίωση επιχειρήσεων (επιχορήγηση 30% της ζημίας για κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμποτα και αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης καταγεγραμμένα ως κατεστραμμένα) από θεομηνίες κατ' εφαρμογή του υ 36 του Ν.2459/97 όπως ισχύει, με έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α) των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και Υποδομών και Μεταφορών.

Για την έκδοση της ανωτέρω απόφασης, απαραίτητες προϋποθέσεις είναι:

Α) Η έκδοση Κ.Υ.Α. οριοθέτησης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών, με επισπεύδον το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με την οποία οριοθετούνται οι πληγείσας περιοχές και

Β) Η καταγραφή ζημιών των εν λόγω επιχειρήσεων από την αρμόδια .

Να σημειωθεί ότι με την απόφαση οριοθέτησης παρέχεται και στεγαστική συνδρομή ( κρατική αρωγή και άτοκο δάνειο) για την επισκευή / ανακατασκευή των κτιρίων και κτιριακών εγκαταστάσεων».

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση