Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Σταματά Τετάρτες και Κυριακές η αποκομιδή οικιακών απορριμμάτων στη Σκόπελο
Σταματά Τετάρτες και Κυριακές η αποκομιδή οικιακών απορριμμάτων στη Σκόπελο

Σταματά Τετάρτες και Κυριακές η αποκομιδή οικιακών απορριμμάτων στη Σκόπελο

Από  την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και για όλες τις Τετάρτες και τις Κυριακές, κατά την χειμερινή περίοδο, θα σταματήσει η αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων, μέσα στην πόλη της Σκοπέλου, τόσο με τα απορριμματοφόρα οχήματα του Δήμου , όσο και με τα ζώα μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης.

Η συλλογή ογκωδών αντικειμένων (επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών, στρώματα) και υπολειμμάτων κηπουρικών εργασιών, θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης με την υπηρεσία καθαριότητας, στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας:

Επόπτρια Καθαριότητας:             6983087468     και

των αρμοδίων αντιδημάρχων:      6981219192     και      6976774127

Καλούνται οι δημότες τις παραπάνω ημέρες, να επιδείξουν αυξημένη υπευθυνότητα και κατανόηση και να μην εκθέτουν προς αποκομιδή τα απορρίμματα, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης και στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

 

  Το Υπουργείο Οικονομικών για τις καταστροφές της Σκοπέλου από την χαλαζόπτωση της 04/10/2019

Από τον Δήμο Σκοπέλου ανακοινώνεται το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο βάσει του οποίου θα μπορούν να αποζημιωθούν οι ιδιώτες του νησιού , που υπέστησαν ζημιές κατά την διάρκεια της σφοδρής χαλαζόπτωσης στις 4 Οκτωβρίου 2019.

Η απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Γεώργιου Ζαββού είναι η παρακάτω:« Το Υπουργείο Οικονομικών είναι αρμόδιο για την αποζημίωση επιχειρήσεων (επιχορήγηση 30% της ζημίας για κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης καταγεγραμμένα ως κατεστραμμένα) από θεομηνίες κατ’ εφαρμογή του άρθρου 36 του Ν.2459/97 όπως ισχύει, με έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α) των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και Υποδομών και Μεταφορών.

Για την έκδοση της ανωτέρω απόφασης, απαραίτητες προϋποθέσεις είναι:

Α) Η έκδοση Κ.Υ.Α. οριοθέτησης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών, με επισπεύδον το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με την οποία οριοθετούνται οι πληγείσας περιοχές και

Β) Η καταγραφή ζημιών των εν λόγω επιχειρήσεων από την αρμόδια Περιφέρεια.

Να σημειωθεί ότι με την οριοθέτησης παρέχεται και στεγαστική συνδρομή (δωρεάν κρατική αρωγή και άτοκο δάνειο) για την επισκευή / ανακατασκευή των κτιρίων και κτιριακών εγκαταστάσεων».

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

  • Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα social media; - https://t.co/lGAOup87kt -

"Αλιεύοντας" την είδηση