Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Special Olympics Hellas:Νέο Τοπικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στίβου ξεκινά στη Σκιάθο
Special Olympics Hellas:Νέο Τοπικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στίβου ξεκινά στη Σκιάθο

Special Olympics Hellas:Νέο Τοπικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στίβου ξεκινά στη Σκιάθο

Το Σάββτο 26 Σεπτεμβρίου πργματοποιήθηκε η υπογραφή Συμφωνητικού Συνς, ανάμεσα στον πρόεδρο των Special Olympics Hellas πρέσβυ ε.τ. Διονύσιο Κοδέλλα και τον δήμαρχο Σκιάθου  Θοδωρή Τζούμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σκιάθου, στο Μπούρτζι. Την τελετή τίμησε με τη παρουσία του ο επίτιμος πρόεδρος των Special Olympics Hellas Ανδρέας Ποταμιάνος.

Το Τοπικό Πρόγραμμα εντάσσεται στο ευρύτερο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas, που έχει ως στόχο την ανάπτυξή τους σε 21 της χώρας μας, σε βάθος τριετίας, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Από σήμερα δημότες της Σκιάθου με νοητική θα έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να γίνουν αθλητές των Special Olympics και να ανακαλύψουν τα αναρίθμητα οφέλη που τους προσφέρει ο αθλητισμός και να συμμετάσχουν σε Τοπικούς, Περιφερειακούς, Πανελλήνιους και Παγκόσμιους Αγώνες.

Ιδιαίτερα αξιέπαινο είναι το γεγονός ότι ο δήμαρχος  Θοδωρής Τζούμας δεσμεύτηκε για την υποστήριξη του Προγράμματος την συνέχισή του μετά την πάροδο της τριετίας της δωρεάς του ΙΣΝ.

Ο πρόεδρος των Special Olympics Hellas Διονύσιος Κοδέλλας τόνισε τον βασικό ρόλο που έχει η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας από τις Δημοτικές Αρχές ώστε να γνωρίσουν και να συμμετέχουν όλο και περισσότεροι αθλητές στην των Special Olympics.

Στην Σκιάθο, το Πρόγραμμα Special Olympics θα ξεκινήσει με το άθλημα του στίβου, με απώτερο στόχο τη διοργάνωση αγώνων με τη συμμετοχή αθλητών με νοητική από την .

Συντονιστής του Προγράμματος ορίστηκε ο  Νίκος Πασχάλης υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου και προπονητής στίβου ο  Κλεάνθης Κλιφόπουλος.

Τα ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics International, το οποίο εδώ και μισό αιώνα εκτείνεται σε 192 Χώρες ανά την Υφήλιο, έχοντας κεντρικό του στόχο την μέσω του αθλητισμού ένταξη στο κοινωνικό σύνολο σε συνθήκες σεβασμού και αξιοπρέπειας ατόμων με νοητική αναπηρία.

Από την πλευρά μας συνεχίζουμε απρόσκοπτα τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και 32 χρόνια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων  των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό, υλοποιώντας πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειες τους, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η της ψυχής.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση