Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Σωρεία παραβάσεων βεβαίωσε το Λιμεναρχείο στις Β. Σποράδες
Σωρεία παραβάσεων βεβαίωσε το Λιμεναρχείο στις Β. Σποράδες

Σωρεία παραβάσεων βεβαίωσε το Λιμεναρχείο στις Β. Σποράδες

Ενόψει κορύφωσης της τουριστικής περιόδου και στο πλαίσιο εντατικοποιημένων ελέγχων που διενεργούνται με απώτερο σκοπό την προστασία των λουομένων αλλά και για λόγους πρόληψης, καταστολής ως και αποφυγής πιθανών ναυτικών και τροχαίων ατυχημάτων που σχετίζονται με την κατανάλωση των χειριστών τους, από το Λιμεναρχείο Σκιάθου και τις Λιμενικές Αρχές υπαγωγής (‘Α Λ/Τ Σκοπέλου-Λ/Σ Αλοννήσου) διενεργήθηκαν, κατά τον μήνα Αύγουστο, 104 αλκοολομετρήσεις εκ των οποίων οι 14 σε επαγγελματικά (εκμισθούμενα – τουριστικά πλοία μεταφοράς επιβατών), οι 50 σε ερασιτεχνικά αναψυχής, και οι υπόλοιπες 40 σε ιδιωτικά και επαγγελματικά εκμισθωμένα Ι.Χ. , σε ιδιωτικά και επαγγελματικά εκμισθωμένα Δ/Κ , ως και σε Φ.Ι.Χ και Φ.Δ.Χ, κατά τη διάρκεια τακτικών και έκτακτων μέτρων τάξης που διενεργήθηκαν , με αρνητικά αποτελέσματα.

Επιπλέον των ανωτέρω ελέγχων, διενεργήθηκαν συνολικά εντός μηνός Αυγούστου:1296 με πλωτά – χερσαία μέσα Υπηρεσίας μας καθώς και πεζές περιπολίες,σε θαλάσσια μέσα αναψυχής – επαγγελματικά πλοία – ιδιωτικά θαλάσσια μέσα – επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη – τροχοφόρα υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.λπ. σε όλη την περιοχή δικαιοδοσίας της Λιμενικής Αρχής Σκιάθου, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 1015 παραβάσεις, εκ των οποίων: 917 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ). 87 παραβάσεις Γενικού Κανονισμού Λιμένα (Γ.Κ.Λ.), πέντε παραβάσεις αλιείας και έξι παραβάσεις λοιπών διατάξεων.

Συνακόλουθα, στο πλαίσιο των ανωτέρω διενεργηθέντων ελέγχων, εντοπίσθηκαν σε ιδιωτική λέμβο
αναψυχής 12 κιλά αλιεύματα, παραπάνω τητα από το επιτρεπόμενο όριο των πέντε κιλών για
ερασιτέχνη αλιέα. Κατασχέθηκε η ανωτέρω τητα αλιευμάτων, τα οποία στη συνέχεια
εκποιήθηκαν με πρόχειρο πλειοδοτικό διαγωνισμό, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των νόμιμων κυρώσεων στον ανωτέρω ερασιτέχνη αλιέα.

Σκοπός των ανωτέρω ελέγχων είναι ή εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, η πιστή
εφαρμογή των προβλεπομένων κανόνων συμπεριφοράς σε ξηρά και θάλασσα ως και η αρμονική και αγαστή
συνύπαρξη λουομένων και φυσικών προσώπων ή επιχειρήσεων που ασχολούνται με ταχύπλοα σκάφη ή
μηχανοκίνητα μέσα αναψυχής σε ξηρά και θάλασσα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση