Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Σωρεία παραβάσεων βεβαίωσε το Λιμεναρχείο στις Β. Σποράδες
Σωρεία παραβάσεων βεβαίωσε το Λιμεναρχείο στις Β. Σποράδες

Σωρεία παραβάσεων βεβαίωσε το Λιμεναρχείο στις Β. Σποράδες

Ενόψει κορύφωσης της τουριστικής περιόδου και στο πλαίσιο εντατικοποιημένων ελέγχων που διενεργούνται με απώτερο σκοπό την προστασία των λουομένων αλλά και για λόγους πρόληψης, καταστολής ως και αποφυγής πιθανών ναυτικών και τροχαίων ατυχημάτων που σχετίζονται με την κατανάλωση των χειριστών τους, από το και τις υπαγωγής (‘Α Λ/Τ Σκοπέλου-Λ/Σ Αλοννήσου) διενεργήθηκαν, κατά τον μήνα Αύγουστο, 104 αλκοολομετρήσεις εκ των οποίων οι 14 σε επαγγελματικά σκάφη (εκμισθούμενα – τουριστικά πλοία μεταφοράς επιβατών), οι 50 σε ερασιτεχνικά σκάφη αναψυχής, και οι υπόλοιπες 40 σε ιδιωτικά και επαγγελματικά εκμισθωμένα Ι.Χ. , σε ιδιωτικά και επαγγελματικά εκμισθωμένα Δ/Κ οχήματα, ως και σε Φ.Ι.Χ και Φ.Δ.Χ, κατά τη διάρκεια τακτικών και έκτακτων μέτρων τάξης που διενεργήθηκαν , με αρνητικά αποτελέσματα.

Επιπλέον των ανωτέρω ελέγχων, διενεργήθηκαν συνολικά εντός μηνός Αυγούστου:1296 με πλωτά – χερσαία μέσα Υπηρεσίας μας καθώς και πεζές περιπολίες,σε θαλάσσια μέσα αναψυχής – επαγγελματικά πλοία – ιδιωτικά θαλάσσια μέσα – επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη – τροχοφόρα οχήματα – υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.λπ. σε όλη την περιοχή δικαιοδοσίας της Λιμενικής Αρχής Σκιάθου, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 1015 , εκ των οποίων: 917 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ). 87 παραβάσεις Γενικού Κανονισμού Λιμένα (Γ.Κ.Λ.), πέντε παραβάσεις αλιείας και έξι παραβάσεις λοιπών διατάξεων.

Συνακόλουθα, στο πλαίσιο των ανωτέρω διενεργηθέντων ελέγχων, εντοπίσθηκαν σε ιδιωτική λέμβο
αναψυχής 12 κιλά , παραπάνω ποσότητα από το επιτρεπόμενο όριο των πέντε κιλών για
ερασιτέχνη αλιέα. Κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων, τα οποία στη συνέχεια
εκποιήθηκαν με πρόχειρο πλειοδοτικό διαγωνισμό, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των νόμιμων κυρώσεων στον ανωτέρω ερασιτέχνη αλιέα.

Σκοπός των ανωτέρω ελέγχων είναι ή εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, η πιστή
εφαρμογή των προβλεπομένων κανόνων συμπεριφοράς σε ξηρά και θάλασσα ως και η αρμονική και αγαστή
συνύπαρξη λουομένων και φυσικών προσώπων ή επιχειρήσεων που ασχολούνται με ταχύπλοα σκάφη ή
μηχανοκίνητα μέσα αναψυχής σε ξηρά και θάλασσα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σ. Πέτσας: «8,5 εκ. € για την αγροτική οδοποιία, 300.000 € για τις φυσικές καταστροφές και 80.000 € για την λειψυδρ… - https://t.co/cxm6MRrbgC -

  • Αποζημιώσεις για το σύνολο των καλλιεργειών #σφοδρέςβροχοπτώσεις - https://t.co/ntKkOdCKbp -

  • Κ. Παπανάτσιου: Επείγει η αντιπλημμυρική και αντιδιαβρωτική θωράκιση του Αν. και Β. Πηλίου - https://t.co/MIv0W8tqKd… -

"Αλιεύοντας" την είδηση