Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Σε προσθήκη νέας μονάδας αφαλάτωσης προσανατολίζεται ο Δήμος Αλοννήσου
Σε προσθήκη  νέας μονάδας αφαλάτωσης προσανατολίζεται ο Δήμος Αλοννήσου

Σε προσθήκη νέας μονάδας αφαλάτωσης προσανατολίζεται ο Δήμος Αλοννήσου

Τη με την ιδιωτική εταιρεία προτίθεται να επεκτείνει ο δήμος Αλοννήσου για την παροχή άριστα ποιοτικού νερού μέσω αφαλάτωσης.

Το θέμα θα εξετάσει η δημοτική αρχή το Φθινόπωρο προκειμένου να καλύψει όλο το νησί σε νερό αλλά και τις ανάγκες της θερινής περιόδου, με την εγκατάσταση και δεύτερης μονάδας αφαλάτωσης σύμφωνα με τον δήμαρχο Πέτρο Βαφίνης.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα συν και φροντίζουμε να είμαστε τυπικοί στις οικονομικές υποχρεώσεις μας προς την εταιρεία. Περιμένουμε όμως να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι πολίτες στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο δήμο όταν λάβουν τους πρώτους λογαριασμούς έως τα Αυγούστου» επισήμανε ο κ. Βαφίνης.

Επιπλέον ανέφερε ότι φέτος το καλοκαίρι το αφαλατωμένο νερό που είναι άριστης ποιότητας δεν φθάνει για όλο το νησί και έτσι στους οικισμούς παρέχεται ανά δεύτερη ημέρα. «Η δεύτερη μονάδα θα μας λύσει τα χέρια, ειδικά για τη θερινή περίοδο.

Γιατί από 25 Αυγούστου οι ανάγκες δεν θα είναι μεγάλες και θα μπορούμε να καλύψουμε όλους τους καταναλωτές» εξήγησε ο κ. Βαφίνης. Την περίπτωση να προέβαινε στην μονάδας αφαλάτωσης ο ίδιος ο δήμος μέσω προγράμματος δεν την εξετάζει η δημοτική αρχή, διότι δεν επιτρέπεται η προσωπικού και δη εξειδικευμένου που απαιτεί η λειτουργία της.

«Στη μονάδα της Αλοννήσου που διαχειρίζεται η ίδια εταιρεία που την εγκατέστησε, εργάζονται επί 24ωρου βάσεως δύο άτομα. Μάλιστα κατάφεραν να επιδιορθώσουν που προέκυψε πριν λίγο χρονικό διάστημα μέσα σε μία ώρα.

Συζήτησα το θέμα με τον περιφερειάρχη ς που μας επισκέφθηκε πρόσφατα, αλλά καταλήξαμε ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε στην μονάδας αφαλάτωσης χωρίς να διαθέτουμε το απαραίτητο προσωπικό για να τη λειτουργήσει» επισήμανε ο κ. Βαφίνης.

Η με την συγκεκριμένη εταιρεία είναι διετούς διάρκειας και θα εξεταστεί η πιθανότητα να διευρυνθεί χρονικά η συνεργασία, αλλά και η περίπτωση εγκατάστασης δεύτερης μονάδας αφαλάτωσης νερού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση