Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Σε προσθήκη νέας μονάδας αφαλάτωσης προσανατολίζεται ο Δήμος Αλοννήσου
Σε προσθήκη  νέας μονάδας αφαλάτωσης προσανατολίζεται ο Δήμος Αλοννήσου

Σε προσθήκη νέας μονάδας αφαλάτωσης προσανατολίζεται ο Δήμος Αλοννήσου

Τη με την ιδιωτική ετιρεία προτίθεται να επεκτείνει ο δήμος Αλοννήσου για την παροχή άριστα ποιοτικού νερού μέσω αφαλάτωσης.

Το θέμα θα εξετάσει η το Φθινόπωρο προκειμένου να καλύψει όλο το νησί σε αλλά και τις ανάγκες της θερινής περιόδου, με την εγκατάσταση και δεύτερης μονάδας αφαλάτωσης σύμφωνα με τον δήμαρχο Πέτρο Βαφίνης.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα και φροντίζουμε να είμαστε τυπικοί στις οικονομικές υποχρεώσεις μας προς την εταιρεία. Περιμένουμε όμως να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι πολίτες στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο δήμο όταν λάβουν τους πρώτους λογαριασμούς έως τα τέλη Αυγούστου» επισήμανε ο κ. Βαφίνης.

Επιπλέον ανέφερε ότι φέτος το καλοκαίρι το αφαλατωμένο που είναι άριστης ποιότητας δεν φθάνει για όλο το νησί και έτσι στους οικισμούς παρέχεται ανά δεύτερη ημέρα. «Η δεύτερη μονάδα θα μας λύσει τα χέρια, ειδικά για τη θερινή περίοδο.

ιατί από 25 Αυγούστου οι ανάγκες δεν θα είναι μεγάλες και θα μπορούμε να καλύψουμε όλους τους καταναλωτές» εξήγησε ο κ. Βαφίνης. Την περίπτωση να προέβαινε στην αγορά μονάδας αφαλάτωσης ο ίδιος ο δήμος μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ δεν την εξετάζει η , διότι δεν επιτρέπεται η πρόσληψη προσωπικού και δη εξειδικευμένου που απαιτεί η λειτουργία της.

«Στη μονάδα της Αλοννήσου που διαχειρίζεται η ίδια εταιρεία που την εγκατέστησε, εργάζονται επί 24ωρου βάσεως δύο άτομα. Μάλιστα κατάφεραν να επιδιορθώσουν βλάβη που προέκυψε πριν λίγο χρονικό διάστημα μέσα σε μία ώρα.

Συζήτησα το θέμα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας που μας επισκέφθηκε πρόσφατα, αλλά καταλήξαμε ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε στην αγορά μονάδας αφαλάτωσης χωρίς να διαθέτουμε το απαραίτητο προσωπικό για να τη λειτουργήσει» επισήμανε ο κ. Βαφίνης.

Η με την συγκεκριμένη εταιρεία είναι διετούς διάρκειας και θα εξεταστεί η πιθανότητα να διευρυνθεί χρονικά η , αλλά και η περίπτωση εγκατάστασης δεύτερης μονάδας αφαλάτωσης νερού.

"Αλιεύοντας" την είδηση