Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Σε μείωση τελών κοινόχρηστων χώρων κατά 50% προχωράει η Δημοτική Αρχή Σκιάθου 
Σε μείωση τελών κοινόχρηστων χώρων κατά 50% προχωράει η Δημοτική Αρχή Σκιάθου 

Σε μείωση τελών κοινόχρηστων χώρων κατά 50% προχωράει η Δημοτική Αρχή Σκιάθου 

 

 

Στην τουριστική κίνηση στηρίζεται σχεδόν στο 100% η τοπική του νησιού, ήδη βρισκόμαστε στο απόγειο της τουριστικής περιόδου και καταγράφεται ποσοστό μείωσης της τάξεως του 75% στις σε σχέση με το 2019.

Η ραγδαία εξάπλωση του ιού σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η , η , οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, το κλείσιμο συνόρων και αεροδρομίων έχουν ως αποτέλεσμα την συρρίκνωση της τουριστικής κίνησης και κατ'επέκταση τη μεγάλη μείωση των εσόδων των επιχειρήσεων.

Επιπλέον στις μέρες που απομένουν μέχρι το κλείσιμο της τουριστικής περιόδου, οι επιχειρήσεις είναι αδύνατο να καλύψουν την απώλεια των εσόδων τους με συνέπεια την αντίστοιχη  ς.

Είναι αναγκαίο να υπάρξουν μέτρα στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων, κατά συνέπεια κρίνεται απαραίτητο για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων η μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων.

Η Δημοτική Αρχή έλαβε σοβαρά υπόψη τις επιστολές που κατατέθηκαν από τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Σκιάθου όπως και των  επιχειρηματιών της Σκιάθου με κύριο αίτημά τους τη μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων.

Στη μείωση κατα 50% των κοινοχρήστων χώρων, θα υπάρχει η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να επιλέξουν επιπλέον μείωση 50% ή δυνατότητα επέκτασης, ατελώς, έως και 100% του κοινοχρήστου χώρου που αναπτύσσονται , εφόσον αυτό είναι δυνατόν, όπως προβλέπει το άρθρο 65  του νόμου 4688/20.

“Όπως είχαμε ανακοινώσει από την αρχή της πανδημίας, ο Δήμος θα σταθεί δίπλα στους επιχειρηματίες δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Η Δημοτική Αρχή με τη μείωση κατά 50% των τελών κοινόχρηστων χώρων, κάνει πράξει την αρχή μιας σειράς μέτρων, για την υποστήριξη των επιχειρηματιών από την πρωτόγνωρη κρίση που αντιμετωπίζουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την προϊσταμένη της ς Υπηρεσίας Μαρία Πεζάτου και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Νίκο Λιακόπουλο για την εξαιρετική ” δήλωσε ο Θοδωρής Τζούμας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση