Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Σε δύο σημαντικά πολιτιστικά events της Σκοπέλου η αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ
Σε δύο σημαντικά πολιτιστικά events της Σκοπέλου η αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ

Σε δύο σημαντικά πολιτιστικά events της Σκοπέλου η αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ

Το 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και οι Ημέρες Ρεμπέτικου Φεστιβάλ, είναι δύο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Γλώσσα Σκοπέλου και στη Σκόπελο αντίστοιχα και στις οποίες θα παραστεί η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Πιο συγκεκριμένα από τις 12 έως τις 13 Ιουλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στη Γλώσσα Σκοπέλου το 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από κάθε γωνιά της χώρας . Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης   ανέφερε: «Το φεστιβάλ αποτελεί σημείο αναφοράς για το νησί της Σκοπέλου και μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες διαφορετικές κουλτούρες, ήθη, έθιμα, χορούς και παραδόσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας και ως συνδιοργανωτής με τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Γλώσσας, υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου, είμαστε σίγουροι για την πετυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης».

Από τις 14 μέχρι τις 18 Ιουλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο η εκδήλωση με τίτλο Ημέρες Ρεμπέτικου Φεστιβάλ, με στόχο την προβολή, διατήρηση και διάδοση του ρεμπέτικου τραγουδιού με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου.

Σε δηλώσεις της η  κ. Κολυνδρίνη ανέφερε: «Οι αξιόλογες καλλιτεχνικές δυνάμεις του νησιού ενώνονται με στόχο να διαφυλάξουν τη μουσική παράδοση του τόπου και να χαράξουν παράλληλα τη δική τους ιστορία στο ρεμπέτικο τραγούδι. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε και αυτή την σημαντική πολιτιστική εκδήλωση που πραγματοποιείται στο νησί της Σκοπέλου, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • “Σάρωσε” ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας στις εκλογές της ΠΕΔ - https://t.co/gr3su3nk4z -

  • Η 10η επέτειος του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ - https://t.co/Nq0BMG7nDB -

  • Δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης και ψηλάφησης μαστού στο Βόλο - https://t.co/pT8yxyNGMB -

"Αλιεύοντας" την είδηση